Waarom een bedrijfsfilm? 5 redenen!

Waarom een bedrijfsfilm

Voor jou is het natuurlijk vanzelfsprekend wat je doet. Maar is dat voor een onbekende ook zo? Is het voor een ander aan de hand van je website, social media of beursstand direct duidelijk wat je organisatie doet? Vaak is dat niet het geval (en anders gefeliciteerd, je bent goed bezig!). Hieronder lees je waarom een bedrijfsfilm een goed idee is.

Een bedrijfsfilm is de perfecte en meest laagdrempelige manier om mensen kennis te laten maken met je bedrijf. In een video van enkele minuten wordt direct duidelijk wat je organisatie doet, waar ze voor staat en wat je product of dienst zo bijzonder maakt.

Veel van onze klanten gebruiken een bedrijfsfilm op hun website, social media kanalen, voor advertenties, narrowcasting schermen of als video op beurzen. Zoals je ziet is een bedrijfsvideo dus enorm breed inzetbaar en daardoor ook erg populair. De kosten van een bedrijfsfilm zijn hierdoor dan ook snel terugverdiend.

5 redenen waarom het inzetten van een bedrijfsfilm een goed idee is. 

1. Bedrijfspitch, een duidelijk beeld binnen 1-2 minuten

Wellicht ken je het fenomeen “pitchen” wel? Een mogelijkheid om in één minuut je bedrijf te promoten/verkopen. Hierin moet duidelijk worden wie je bent, wat je doet, wat het probleem is, de oplossing en waarom de ander er iets mee zou moeten doen. 

Met een bedrijfsvideo vertel je ook binnen enkele minuten een pakkend verhaal. Uiteraard ondersteund met aantrekkelijke beelden die geheel aansluiten op de boodschap die je wilt overbrengen. In die zin zou je het dus kunnen vergelijken met een pitch, die je in dit geval niet zelf hoeft de geven. 

Als je de video verspreidt via de juiste kanalen kun je duizenden (of meer) mensen bereiken. 

Een pitch in het kwadraat dus. 

2. Waarom een bedrijfsfilm? Laagdrempelig en spreekt tot de verbeelding

Dat mensen zich zo aangetrokken voelen tot video is niet gek, het is dan ook de vorm van content die het meest dichtbij de realiteit komt. We kunnen onszelf erin verplaatsen en de emotie komt op ons over zonder dat wij onszelf ervoor moeten inspannen. Het is van nature prettig om naar te kijken en dat maakt het zo laagdrempelig.

Tijdens het tijdperk van de jagers en verzamelaars waren (vooral mannen) ook erg gefixeerd op beweging om zowel hun prooi als gevaar te kunnen herkennen. We zijn daardoor ook snel afgeleid door beweging. Zo betrap ik mijzelf er regelmatig op dat ik afgeleid raak als er in een restaurant een tv hangt. Op de een of andere manier moet ik daar gewoon naar kijken haha.

Dat werkt ook zo op je mobiel als je scrolt door je tijdlijn op LinkedIn. Een video krijgt automatisch meer aandacht dan een stilstaand beeld. Let er maar eens op als je weer aan het scrollen bent en wellicht betrap je jezelf erop.

We leven in een tijd waarin iedereen enorm snel afgeleid is. Je zult als bedrijf dan ook een stap verder moeten gaan dan enkel het tonen van tekst op je website. Een video valt op en mensen kunnen makkelijker de aandacht erbij houden.

Onlangs hebben wij ook een blog geschreven over de kracht van video en 10 feiten waarom het werkt. Hierin tonen we wat de bevindingen zijn van trendwatchers en grote bedrijven op het gebied van de effectiviteit van video.

Waarom een bedrijfsfilm

3. Persoonlijk, mensen voelen een connectie

Daarnaast voelt het persoonlijk als je de mensen achter de organisatie laat zien in de video. Mensen doen zaken met mensen en we voelen ons daardoor veel meer aangetrokken tot een bepaald product of dienst. Stel jij komt zelf voor in de video en mensen komen je daarna tegen op de zaak. Dan is het voor die mensen geen “koud” contact meer. Ze hebben je namelijk al een keer gezien in de video. Dat maakt een video veel persoonlijker dan tekst, er komt namelijk emotie bij kijken. 

Het gaat om veel meer dan alleen de specificaties van een product of dienst, het gaat om de voordelen, de beleving en de manier waarop je anderen kunt helpen. Een bedrijfsvideo stelt je in staat om dit goed over te brengen.

4. Positieve naamsbekendheid

Waarom een bedrijfsfilm? Reden nummer 4 gaat over de naamsbekendheid die het je kan brengen. Het is dan ook belangrijk om te weten hoe je als organisatie bekend wil staan, waar wil je de focus op leggen en wat wil je dat mensen onthouden.

Zie je organisatie dan ook als een merk. Neem bijvoorbeeld Nike met “Just Do It”. Nike geeft je het gevoel dat je meer kunt bereiken met hun kleding en ze motiveren je om aan de slag te gaan. Hier willen mensen onderdeel van uitmaken.

Dit is natuurlijk erg consument gericht, maar het geeft wel aan dat je met je organisatie een focus moet kiezen en een sterk verhaal hebt over wie je bent. Dit kan vervolgens vertaald worden naar een krachtige bedrijfsvideo.

Als je weet wie je wilt zijn als organisatie en de bedrijfsfilm is af, dan ben je er nog niet. De volgende stap is enorm belangrijk, namelijk hoe je ervoor zorgt dat je doelgroep de video te zien krijgt. Verwerk de video op de website, social media kanalen en laat deze zien tijdens presentaties of op narrowcasting schermen. 

Wil je hierin nog een stap verder gaan? Dan kun je betaalde advertenties inzetten op bijvoorbeeld social media. Op die manier bereikt de bedrijfsvideo nog meer mensen binnen je doelgroep en kun je nog meer naamsbekendheid opbouwen.

5. Professionele uitstraling

Tot slot de laatste reden waarom een bedrijfsfilm belangrijk is. Het creëren van een professionele uitstraling.

Als je ervoor kiest om een bedrijfsvideo te laten maken, doe het dan ook meteen goed. Kies hierbij voor kwaliteit om de professionele uitstraling te creëren die past bij je organisatie. Goedkoop is hierin duurkoop aangezien de video anders een verkeerd (goedkoop en amateuristisch) gevoel overbrengt.

Alle punten uit deze blog leiden naar een hogere merkwaarde en/of een hogere klantwaarde. Dit zal dan ook resulteren in hogere omzet en meer naamsbekendheid. Als je de video’s goed inzet en kiest voor kwaliteit, zal het zich ook dubbel en dwars terugverdienen. De ROI – of return on investment – van een bedrijfsvideo is dan ook enorm.

Ook een bedrijfsfilm laten maken? 
Neem dan snel contact met ons op via info@tocomfy.nl of bel naar +31486715802

Benieuwd naar onze aanpak? Check dan de pagina bedrijfsvideo voor meer informatie en voorbeelden van ons werk.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt

Portretfoto Tocomfy

Jim Plaum
Videoproducties / fotografie

Check hier al onze tips op het gebied van webdesign, videografie, fotografie en SEO.

Portretfoto Tocomfy

Nina Willems
Webdesign / Online Marketing

Wij delen graag tips over webdesign, grafisch ontwerp en meer. Ons werk zien? Kijk eens rond op deze website.