Redenen voor het gebruiken van social media templates

Social media template

In de huidige digitale wereld is een sterke aanwezigheid op social media niet meer weg te denken. Voor elk bedrijf is het essentieel om een goede online zichtbaarheid te hebben en de corporate uitstraling te verbeteren. Social media helpt je impact te maken op jouw doelgroep en jouw bereik te vergroten. Het kan echter een uitdaging zijn om consistent en professioneel te blijven in jouw online communicatie. Het beheren van je social media kanalen kan tijdrovend zijn.

Wil jij liever focussen op je core business? En tijd besparen? Dan komen social media templates goed van pas, dit maakt het beheren van je social media kanalen een stuk gemakkelijker. In deze blog bespreken we de belangrijkste redenen waarom jouw bedrijf gebruik zou moeten maken van social media templates. 

Wat is een social media template? 

Een social media template is een vooraf ontworpen sjabloon dat wordt gebruikt om visueel consistente en aantrekkelijke posts voor social media te maken. Deze templates bevatten meestal vaste elementen zoals kleuren, lettertypen en lay-outs die aansluiten bij jouw huisstijl en merkidentiteit. In een template kan je gemakkelijk jouw afbeeldingen en/of teksten plaatsen. Dit maakt het mogelijk om snel en efficiënt professionele posts te creëren zonder uitgebreide ontwerp ervaring. Een social media template zorgt voor herkenbaarheid en voor een strakke uitstraling. 

Consistentie in huisstijl 

Een van de grootste voordelen van het gebruik van social media templates is de consistentie die het biedt. Met vooraf ontworpen sjablonen kun je ervoor zorgen dat alle posts dezelfde uitstraling hebben, wat helpt bij het opbouwen van een herkenbaar merk. De templates zijn geheel te personaliseren naar jouw eigen huisstijl. Zo kun je templates laten ontwerpen met jouw logo, lettertype, kleuren, vormen, iconen en beeldmerk. Door consistent jouw huisstijl terug te laten komen, zal jouw doelgroep op social media je bedrijf sneller gaan herkennen. 

Tijdsbesparing 

Het creëren van content voor je social media kanalen kan tijdrovend zijn. Door templates te gebruiken, kun je al sneller posts maken omdat de basis voor de post al ontworpen is. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het ontwerpen. Zo houd je meer tijd over voor andere belangrijke zaken. Met op maat gemaakte social media templates kan je gemakkelijk kiezen uit verschillende opties. De kant-en-klare templates zorgen ervoor dat je alleen nog maar de eventuele afbeelding(en) en/of tekst(en) hoeft te vervangen. 

Professionele uitstraling 

Social media templates laten ontwerpen door creatieve grafisch ontwerpers biedt hoge kwaliteit. Dit geeft jouw social media posts een professionele uitstraling. Het is van belang dat je bedrijf consistent wordt weergegeven. Zorg er met social media templates voor dat het een mooi beeld is om door jouw bedrijfsprofiel te scrollen, zorg voor eenheid. Consistente en professionele posts trekken meer aandacht en zorgen voor een hogere betrokkenheid. Jouw doelgroep is eerder geneigd om te reageren, te liken en te delen wanneer ze visueel aantrekkelijke content zien. Dit kan leiden tot een grotere zichtbaarheid en bereik voor jouw bedrijf. 

Variatie 

Met ontworpen social media templates zijn er genoeg mogelijkheden om variatie aan te brengen in de social media posts, terwijl er toch een duidelijke consistente huisstijl zichtbaar is. Zo kun je verschillende templates laten maken en gebruiken voor verschillende onderwerpen. Zoals voor aankondigingen, promoties, algemene updates, vacatures, evenementen, team voorstellen, enz. Door af te wisselen in templates, houd je je social media kanalen interessant en aantrekkelijk voor jouw doelgroep. Door variatie te houden in het gebruiken van de templates, kun je per onderwerp een andere template gebruiken en dus snel een post maken en publiceren. Dit allemaal zonder dat je elke keer weer zelf moet na denken over welke content je kunt gebruiken bij een bepaald onderwerp. 

Overzichtelijke content kalender 

Het plannen en creëren van content kan veel tijd kosten voor een bedrijf. Zonder een gestructureerde aanpak en strategie is de kans groot de social media posts niet consistent worden geplaatst en dat de kwaliteit eronder gaat lijden. Wil je meer lezen over het maken van een social media kalender? Lees het in onze blog! Het gebruiken van templates maakt het makkelijker om content vooraf te maken en te plannen. Zo helpen social media templates bij het behouden van een regelmatige frequentie van posts. Ook kunnen de posts beter georganiseerd worden. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijker een content kalender maken waarin je precies plant welke posts op welke dagen worden geplaatst. De templates zijn al kant-en-klaar dus daar hoef je niet meer naar om te kijken. Win-win! 

Kostenbesparing 

In plaats van telkens opnieuw zelf veel tijd te besteden aan social media templates of opnieuw grafisch ontwerpers in te huren voor elke post, kan je met vooraf ontworpen templates kosten besparen. Eenmalig investeren in een set kwalitatieve templates is op lange termijn voordeliger. Schakel daarom eenmalig een creatieve grafische ontwerper in om een set templates te laten maken voor jouw bedrijf. 

Voordelen voor jou 

Social media templates bieden een aantal belangrijke voordelen voor bedrijven. Het gebruiken van templates zorgen voor consistentie, besparen tijd, geven een professionele uitstraling en zijn gemakkelijk in gebruik. Dit resulteert in een hoger bereik, betere resultaten op jouw social media kanalen en je kunt zelf ook efficiënter werken. 

Onderstaand hebben we een aantal belangrijke voordelen van het laten maken en gebruiken van social media templates voor je opgesomd. 

  • Je hoeft niet meer te zoeken naar inspiratie voor social media posts 
  • Je hoeft niet meer te stoeien in programma’s om content in elkaar te flansen 
  • Je hoeft alleen nog maar foto’s en/of teksten aan te passen 
  • Je hoeft niet meer na te denken over hoe je je huisstijl het beste over laat komen 
  • Je houdt meer tijd over voor andere belangrijke zaken 

Of je nu een klein bedrijf bent of een groot bedrijf, het gebruiken van social media templates in jouw social media strategie is een échte aanrader. Probeer het eens en ervaar zelf de voordelen! 

Onze creativiteit

Wij gebruiken onze creativiteit om de uitstraling van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Een goed ontwerp vormt de basis voor jouw marketing. Hebben we middels deze blog jouw interesse gewekt voor het gebruiken van social media templates? Wellicht kunnen we jou verder helpen, neem een kijke op onze vormgevingpagina. Een aantal bedrijven gingen je al voor. Voor deze bedrijven hebben wij eenmalig een set social media templates mogen ontwerpen. De templates zijn volledig gebaseerd op de huisstijl van de bedrijven, zo zorgen we samen voor herkenbaarheid en een strakke uitstraling. Wil jij ook opvallen? Neem gerust contact met ons op! 

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt