Waarom jij je event moet laten vastleggen

Camera

Heb je binnenkort je eigen evenement? Maar weet je nog niet hoe je nou het maximale uit dit evenement kan halen? Een evenement als bedrijf organiseren is een kans om allerlei verschillende voordelen mee te pakken. Zo kan je een evenement houden voor je relaties om ze te bedanken voor hun partnerschap, of een evenement houden voor je personeel om hen in het zonnetje te zetten. Elk soort evenement brengt voordelen met zich mee. Daarnaast kan je ook je event laten vastleggen door fotografie en video, om op die manier het meeste uit je event te halen. Maar waarom moet je je event nou vast laten leggen? Wij gaan het je uitleggen.

Content voor je website en social media

Bij een evenement heb je natuurlijk als bedrijf of als persoon de kans om te laten zien waar je voor staat en te laten zien wat voor een evenement je georganiseerd hebt. De foto’s en video’s die gemaakt worden op het evenement zijn perfect om te plaatsen op je social media kanalen, zoals Instagram en Facebook. Wanneer je professionele content van je event plaatst op deze kanalen zullen mensen een beter beeld van jou of je bedrijf krijgen. Daarnaast zijn de foto’s en video’s ook perfect geschikt om te plaatsen op je eigen website. Dit zorgt er ook voor dat je beter vindbaar zult zijn op Google. Google vindt het namelijk fijn als je je website voorziet van foto’s en filmpjes. Daarnaast zal een websitebezoeker langer op de website blijven door het bekijken van de content, dit zorgt er ook voor dat je hoger in de zoekbalk terecht zal komen. Kortom, de kans dat je op de eerste zoekpagina terecht komt met je website is groter wanneer je je foto’s en video’s van je event op je website plaatst.

Gebruiken voor marketing

Zoals eerder benoemd kan je veel leuke foto’s en video’s laten maken. Deze foto’s en video’s zijn ook erg bruikbaar bij het promoten van je bedrijf. Wanneer je bijvoorbeeld jaarlijks een evenement organiseert, dan kan je op deze manier de content als promotie gebruiken om de bezoekers terug te laten komen bij de volgende editie. Daarnaast kan je natuurlijk ook nieuwe bezoekers aantrekken. Ook kan je de content gebruiken voor nieuwe promoties. Je beschikt namelijk nu over professionele foto’s en video’s. Je hoeft dan niet meer speciaal content te laten maken voor nieuwe campagnes. Bij event fotografie en videografie kan je namelijk erg goed je merkwaarde naar voren laten komen. Op die manier weten mensen meteen met wat voor bedrijf ze te maken hebben. 

Leuk aandenken

Een evenement organiseren is natuurlijk altijd super leuk. In de organisatie gaat vaak veel werk zitten. Daarom is het wel zo leuk om hier goede herinneringen aan over te houden in de vorm van leuke foto’s en video’s. Op deze manier zorg je ervoor dat het evenement leuk is vastgelegd, waar je altijd nog op terug kan kijken. Daarnaast kunnen de uitgenodigden mensen altijd met een leuk en positief beeld terug kijken op deze onvergetelijke dag. 

Waar moet je aan denken

Om je event te laten fotograferen moet je rekening houden met een aantal punten om het beste eindproduct te krijgen. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan hoeveel fotografen je nodig zal hebben bij het event. Houd je nou een super groot evenement, dan zul je niet genoeg hebben aan één fotograaf. Houd je een klein evenement, dan zul je meer dan genoeg hebben aan één fotograaf.
Daarnaast is het belangrijk om van tevoren te bedenken hoe je wilt dat je bedrijf geprojecteerd wordt. Je kan bijvoorbeeld een serieuze kant van je bedrijf laten zien maar ook een leuke en gezellige kant. De fotograaf kan dit allemaal in beeld brengen, hoe jij dat in gedachten hebt. Ten slotte, het is natuurlijk ook belangrijk dat beelden mooi worden geëdit zodat ze er optimaal uitzien en de content het mooiste is. Je wilt natuurlijk niet allemaal foto’s en video’s hebben die er niet optimaal uit zien.

Hulp of assistentie nodig?

We hebben je zojuist uitgelegd waarom jij je evenement moet laten vastleggen. Wil je nou professionele content laten maken op je eigen evenement? Neem dan contact met ons op! Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek en wij denken graag met jou mee.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt