Instructievideo’s zijn de trend van 2024

Instructievideo's zijn de trend van 2024

Tegenwoordig zetten veel bedrijven video in voor hun online vindbaarheid. Dit is natuurlijk goed, maar hierdoor wordt vaak over het hoofd gezien waarvoor video nog meer goed inzetbaar is. Wij merken dan ook dat het inzetten van instructievideo’s een opkomende trend is en dat is in onze ogen volkomen logisch! Wij vinden dit ook één van de beste manieren om specifieke onderwerpen uit te leggen. Hieronder vertellen we je alles over instructievideo’s.

Wat is een instructievideo?

Er is niet één soort instructievideo en dat maakt het zo lastig. Voor iedereen is er namelijk wel een soort instructievideo. Of we het nu hebben over bedrijven of particulieren, voor iedereen is er een passende variant. Hieronder staan 4 voorbeelden van verschillende soorten instructievideo’s:

Service desk video’s

Met service desk video’s doelen wij op het ondersteunen van een service desk. Dit geldt eigelijk voor alle varianten van een helpdesk. Bij een software applicatie wordt vaak gebeld met hetzelfde soort vragen. Aangezien mensen tegenwoordig steeds minder graag lezen en wel graag video’s kijken, kun je deze vragen afvangen met een duidelijke instructievideo. Het voordeel van een goede en leuke instructievideo is dat hij de aandacht vasthoudt en extra goed de gewenste informatie kan overbrengen. Hierdoor is de kans kleiner dat mensen nog moeten bellen om geholpen te worden en de kans groter dat de klant of collega goed geholpen is.

Opleidingsvideo’s

Zowel het onderwijs als het bedrijfsleven maakt gebruik van opleidingsvideo’s. In het bedrijfsleven kan het zijn dat mensen willen doorgroeien of willen omscholen naar een andere functie. Als mensen beginnen aan een nieuwe baan, kunnen ze gemakkelijk en in alle rust bepaalde stappen volgen en hebben ze iets waar ze makkelijk en snel op kunnen terug vallen.

Een voorbeeld: Iemand start met werken bij een schoonmaakbedrijf. De persoon spreekt een andere taal, maar als bedrijf zijnde moet je alles uitleggen. Het is dan handig als de video’s beschikbaar zijn gesteld in de desbetreffende taal, of in de huidige taal met ondertiteling. Hierbij kunnen dus ook mensen waarmee communicatie lastig is toch meer leren over het bedrijf en hun nieuwe functie. Voor opleidingen geldt precies hetzelfde. Weet je na de les even niet meer precies wat een bepaald onderwerp inhoudt? Dan pak je gemakkelijk weer even de opleidingsvideo erbij.

Offertevideo’s

Een offertevideo is ideaal voor bedrijven waar veel dezelfde vragen gesteld worden over de offerte of factuur. Op deze manier kun je veelgestelde vragen beantwoorden in een video en deze samen met de offerte opsturen naar de klant. Dit hebben wij bijvoorbeeld gedaan voor Jan De Boer Tuinhuizen.

Omdat dit bedrijf zich richt op maatwerk oplossingen, komt het vaak voor dat bepaalde werkzaamheden juist wel of niet voorkomen bij de desbetreffende klant. De inhoudelijke informatie over het te plaatsen tuinhuis wordt vermeldt in de offerte, maar toch ontvangt het bedrijf vaak mails over zaken die in de tekst vermeldt staan. Wij hebben een offertevideo gemaakt waarbij de eigenaresse mondeling de hele offerte doorloopt en alle benodigde informatie toelicht. Dit werkt beter dan het tekstueel toelichten, omdat daar toch vaak overheen gelezen wordt. Doordat klanten nu minder vragen stellen aan de hand van de offerte, bespaart Jan de Boer Tuinhuizen tijd. Ook de klant voelt zich hierdoor goed geholpen en ervaren dit als goede service.

Productvideo’s

Met productvideo’s leg je bijvoorbeeld een product of een recept uit. Je laat zien hoe je een product kan gebruiken, wat de voor- en nadelen zijn en waarom je het zou moeten kopen. Dit is handige informatie voor een potentiële klant.

De Greeff is en camper- en caravandealer. Hiervoor maken wij het soort instructievideo’s waarbij iedere camper en caravan van binnen en buiten getoond wordt. Ook vertelt de medewerker van De Greeff wat de specificaties zijn van de desbetreffende camper of caravan en wat het voertuig zo bijzonder maakt. Deze video’s worden gedeeld op social media, hun website en op YouTube. Op deze manier kunnen potentiële klanten vanuit huis al zien welk model voor hun geschikt is en kunnen ze gemakkelijker en gerichter een afspraak inplannen. De Greeff geeft dan ook aan de klanten met meer kennis naar de showroom komen. Dit zorgt uiteindelijk ervoor dat klanten gemakkelijker een product kopen, omdat de klant al weet wat ze wil.

Conclusie

Instructievideo’s zijn dus heel breed inzetbaar en voor iedereen echt een verrijking. Dit is een videosoort die zichzelf echt meetbaar terugverdient en voor jou aan het werk gaat. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Wij zijn super enthousiast en wij hopen jullie ook! Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen? Neem gerust contact op!

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt