Dé nieuwe social media platforms van 2022

Dé nieuwe social media platforms van 2022

Als wij het over social media kanalen hebben, zijn de social media platforms die wellicht direct bij je opkomen Instagram en Facebook. Deze kanalen zullen ook zeker aanwezig blijven in 2022, maar het is ook belangrijk om mee te gaan met de tijd en je concurrenten een stap voor te zijn. Met het oog op de toekomst zijn er dus nog veel meer interessante social media platformen die je als bedrijf kan benutten: Twitch, Discord, TikTok, Twitter Space en Instagram Reels. Lees snel verder en kom erachter hoe je deze nieuwe platforms kan toepassen binnen jouw organisatie in 2022!

Twitch

Als je wil investeren in het creëren van een gemeenschap, met een blik op de toekomst, dan raden wij je aan om gebruik te gaan maken van het social media platform Twitch. Dit platform wordt nu niet meer alleen gebruikt voor game-gerelateerde content, maar vanaf nu ook voor andere doeleinden. Niks is te gek op Twitch, je kan hierbij denken aan onder andere kook- en muziekgerelateerde content. Zo wordt dit platform met name gebruikt door een jong publiek (16-34 jaar) en biedt het een goede mogelijkheid om persoonlijk contact met die doelgroep aan te gaan. 

Discord

Één van de nieuwe social media platforms van 2022 is Discord. Dit werd net als Twitch voorheen voornamelijk gebruikt als gameplatform. Discord is uitgegroeid tot een uitgebreide chat-app; op dit platform kunnen leden met hun eigen vriendengroep gemakkelijk content met elkaar delen en gesprekken voeren. Dit social media platform zou dus handig kunnen zijn om snel contact te leggen binnen de B2B- en B2C-markt. Verschillende bedrijven hebben de afgelopen jaren al een sterke community opgebouwd met hun gebruikers of volgers. Denk hierbij aan het regelmatig delen van tips en tricks. Ieder bedrijf kan dit natuurlijk naar hun eigen wensen inrichten.

TikTok

TikTok is misschien wel het bekendste nieuwe social media platform van het afgelopen jaar. Men verwacht dat TikTok zo snel zal stijgen dat het in 2022 1,5 miljard gebruikers zal gaan bereiken. Dit is dus een échte must voor een bedrijf dat gemotiveerd is om te groeien. Op TikTok zijn korte video’s te zien die steeds opnieuw worden afgespeeld. Daarnaast zijn er genoeg leuke effecten die toe te passen zijn op de filmpjes om de boel een beetje op te fleuren. Voeg hashtags toe aan een filmpje en deze zal gemakkelijker te vinden zijn bij ‘zoeken’. TikTok staat op de derde plaats met de ROI (Return On Investment) na Instagram en YouTube. De app is niet alleen bedoeld voor vermaak, maar kan ook voor een grote merkbekendheid zorgen. 

Twitter Space & Instagram Reels

De social media platforms Twitter Space en Instagram Reels noemen we tegelijkertijd, aangezien deze platformen gebruikt kunnen worden binnen twee al bestaande en populaire sociale netwerken. Twitter Space is te beschrijven als een audiofunctie binnen Twitter, waar op een iOS-apparaat (Apple) in selecte groepen een audio chat kan worden gestart. Hierdoor kunnen er gemakkelijk live discussies, Q&A’s of trainingssessies met consumenten gehouden worden of intern met medewerkers gecommuniceerd worden. Twitter Space biedt binnen het platform Twitter dus verschillende mogelijkheden.

Dan hebben we ook nog Instagram Reels. Dit platform is goed te vergelijken met TikTok, omdat de reels ook kleine filmpjes vertonen met gebruik van verschillende effecten. Instagram Reels kan een boeiende methode zijn voor het delen van productreleases en sfeerbeelden tot handleidingen van je bedrijf. Deze filmpjes kunnen handig zijn om de merkpersoonlijkheid nog verder te benadrukken of duidelijk te maken aan de consument.

Door met jouw bedrijf in te spelen op de nieuwe social media platforms van 2022 zorg je ervoor dat je meer naamsbekendheid genereert en dat je online aanwezig bent. Het is in deze tijd super belangrijk om online aanwezig te zijn. Op die manier bereik je nieuwe mensen. Zorg er wel voor dat je relevant blijft en geen overbodige content plaatst.

Wil je als bedrijf social media inzetten, maar heb je hier eigenlijk onvoldoende kennis en tijd voor? Dan kan het interessant zijn om het bijhouden en beheren van je social media kanalen uit te besteden. Benieuwd wat wij op dit gebied voor jou kunnen betekenen? Lees dan hier verder.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt

Portretfoto Tocomfy

Jim Plaum
Videoproducties / fotografie

Check hier al onze tips op het gebied van webdesign, videografie, fotografie en SEO.

Portretfoto Tocomfy

Nina Willems
Webdesign / Online Marketing

Wij delen graag tips over webdesign, grafisch ontwerp en meer. Ons werk zien? Kijk eens rond op deze website.