Videoproductie

Bedrijfsvideo laten maken

Wist je dat meer dan 70% van de mensen liever online een video over een bedrijf bekijkt dan dat ze zelf de informatie moeten lezen? Daarnaast krijgt een video gemiddeld drie keer meer klikken dan een tekstartikel. Het is namelijk laagdrempelig om naar te kijken, het houdt de aandacht vast en brengt emotie over. Zo heeft video eigenlijk alles wat tekst niet heeft. Ze zeggen niet voor niks “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Een bedrijfsvideo is dan ook de perfecte manier om je organisatie te presenteren.

Een bedrijfsvideo kent vele voordelen: het zorgt voor betrokkenheid, helpt de doelgroep zich te identificeren met je bedrijf en het zorgt voor de juiste visuele weergave van je bedrijf. 

Video afspelen
Bedrijfsvideo laten maken

Wat is een bedrijfsvideo?

Een bedrijfsfilm is een korte video waarin het bedrijf in beeld gebracht wordt. Hierin wordt het verhaal verteld van het bedrijf, denk aan: wat doen ze, waar staan ze voor, hoe zijn ze hier gekomen en voor wie zijn ze er? Een bedrijfsfilm geeft in een paar minuten een duidelijk beeld van het bedrijf en de mensen.

Bedrijfsvideo’s kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Sommige bedrijven gebruiken bedrijfsvideo’s als een marketingtool om hun bedrijf te promoten, terwijl andere bedrijven bedrijfsvideo’s gebruiken om klanten een eerste indruk te geven van het bedrijf. Bedrijfsvideo’s zijn een geweldige manier om bedrijven te laten zien wie ze zijn en wat ze te bieden hebben, en kunnen een krachtig middel zijn om nieuwe klanten aan te trekken.

Twee voorbeelden van Bedrijfsvideo's

Video afspelen over Bedrijfsvideo laten maken
Video afspelen over Bedrijfsfilm laten makan

Hoeveel tijd kost het om een bedrijfsvideo te laten maken?

Hoeveel tijd het kost om een bedrijfsvideo te maken is geheel afhankelijk van de complexiteit van de video. Een gemiddelde bedrijfsvideo kan binnen een maand gerealiseerd worden, van brainstorm tot oplevering. Echter is dit van verschillende factoren afhankelijk.

Het budget is misschien wel het belangrijkste aspect bij het laten maken van een bedrijfsvideo. Je moet namelijk bedenken wat je wilt uitgeven aan de video. Een ander belangrijk aspect bij het laten maken van een bedrijfsvideo is de doelgroep. Je moet namelijk bedenken voor wie de video bedoeld is.

Zodra het idee staat kan er van de hoeveelheid tijd een goede inschatting van gegeven worden. Wij zijn ook zeker niet vies van deadlines, en spoedklussen zien wij als een uitdaging!

Bedrijfsvideo laten maken
Kosten bedrijfsvideo 3

Wat kost het om een bedrijfsvideo te laten maken?

Gemiddeld kost een bedrijfsvideo €2500. Op basis van onze ervaring is dit een gemiddelde waarbij ruimte is voor een brainstorm, het uitwerken van een draaiboek, één dag opnames (zonder assistent), montage, rechtenvrije muziek en feedback.

Het is hierbij wel goed om te vermelden dat een video altijd maatwerk is, de kosten zullen dus geheel afhankelijk zijn van je wensen, het aantal benodigde draaidagen en apparatuur.

Breed genomen lopen de kosten van een bedrijfsvideo bij Tocomfy uiteen van €1000 tot €20.000, dit geheel afhankelijk van de complexiteit van de video.

We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken en je een gericht prijsvoorstel te kunnen doen.

Wat zit er in een bedrijfsvideo script?

In een bedrijfsvideo script staat het verhaal dat je wilt vertellen in de video. Denk aan een tekst die wordt ingesproken door een professionele voice-over stem. Ook is het mogelijk om een script door een van je collega’s op camera te laten vertellen.

Bij Tocomfy combineren wij een script en draaiboek altijd ter voorbereiding op de opnames. Dit zorgt ervoor dat we de video(‘s) van te voren goed uitdenken. Dat heeft verschillende voordelen;

  • we kunnen op voorhand afstemmen wat we gaan filmen, of er een voice-over nodig is en wat deze persoon moet vertellen.
  • daarnaast zorgen we ervoor dat we op één lijn zitten en dezelfde verwachtingen hebben van de video en opnames. Zo maken we er samen een succes van.
Bedrijfsvideo laten maken
Kwaliteit bedrijfsvideo

In welk formaat en kwaliteit wordt de bedrijfsvideo gemaakt?

De bedrijfsvideo leveren wij standaard op in HD kwaliteit, maar het is ook mogelijk om deze in 4K resolutie te ontvangen. Dit kunnen we vooraf afstemmen.

Als formaat hanteren wij standaard een beeldvullend video formaat zoals gebruikelijk is bij online content. Daarnaast is het ook mogelijk om dit aan te passen aan bioscoopformaat (21:9) om de video een meer cinematic te laten ogen.

Daarnaast kunnen we de video ook maken in formaten die meer gangbaar zijn voor bepaalde social media kanalen. Denk hierbij aan verticale video’s voor Instagram Reels of een TikTok.

Een bedrijfsvideo laten maken is dus een goed idee. Maar hoe pakken we dat aan?

1. Strategische sessie

Samen bespreken we je wensen en het gewenste doel dat je wil bereiken met de video. Daarnaast brainstormen we kort over ideeën en elementen die belangrijk zijn om aan bod te laten komen.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Tot slot kunnen wij ervoor zorgen dat de video in het juiste formaat op de juiste kanalen geplaatst wordt. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

Wij werken graag samen

Inmiddels hebben wij al 50+ organisaties geholpen bij het verbeelden van hun identiteit. Variërend van doorlopende samenwerkingen tot eenmalige projecten, alles is mogelijk. Hieronder staat een greep uit onze opdrachtgevers.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je video een succes wordt. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke video is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld, met Netflix approved camera’s

 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw video en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en in beeld gebracht kan worden.

Bedrijfsvideo tocomfy

Veelgestelde vragen over bedrijfsvideo

Dat kan zeker! Terwijl veel van onze klanten vertrouwen op onze video-expertise om met een creatief concept te komen, is het ook mogelijk om ons als uitvoeringspartner in te zetten. Samen brengen we in kaart wat er nodig is om jullie creatieve visie tot leven te brengen!

Wij kunnen vrijwel alles uit handen nemen, echter vraagt het vanuit jullie kant ook wat tijd om samen tot een goed idee te komen en de wensen af te stemmen. Daarna kunnen wij alles regelen maar jullie kunnen er ook voor kiezen om betrokken te blijven door zelf ook bij draaidagen aanwezig te zijn en bijvoorbeeld collega’s te regelen als model of een (eigen bedrijfs) locatie te regelen voor de opnames. Dit kan ook verschil maken in de hoogte van de investering.

Dat kan zeker, een bedrijfsvideo is in wezen een promotievideo over je bedrijf. De video kan ingezet worden op je website, social media kanalen, beurzen, tijdens presentaties, etc. Op het moment dat je de video ook wilt inzetten als reclame op tv of in betaalde social media advertenties dienen we dit vooraf af te spreken. Dit vanwege de rechten van de video, muziek, voice-over stem en eventuele modellen.