Een testimonial video voor Simac DS

Samen met Michelle van Simac Document Solutions hebben wij een testimonial video opgenomen bij A.S. Watson. A.S. Watson gebruikt namelijk al een tijdje de software van Simac en zijn daar erg over te spreken, mede door de hoge mate van automatisering die zij hiermee hebben kunnen behalen. Graag nemen wij je kort mee in de werkwijze die wij doorlopen hebben om deze video te realiseren! 

Allereerst is het goed om te weten wat Simac Document Solutions doet en wat ze precies voor A.S. Watson gedaan heeft betekend. De Purchase-to-Pay oplossing van Simac is een software waarmee verschillende zaken uit handen worden genomen. Zo vallen daar bijvoorbeeld factuurherkenning en ordermatching onder. Of zoals Simac het zelf op haar website omschrijft:

“Met de Purchase-to-Pay oplossing van Simac Document Solutions kiest u voor een factuurverwerkingsoplossing dat het proces vanaf aanvraag, goedkeuren, bestellen en matchen aan het product of dienst tot het betalen van de factuur automatiseert.”

Wil je hier graag meer over weten, lees dan hier verder. Ben je vooral geïnteresseerd in hoe deze video tot stand gekomen is? Dan houden we je nu niet langer op! 

Interview vragen en vorm bepalen

Nadat de offerte akkoord was zijn we met Michelle en Dico samen gaan zitten om de vorm van de video uit te denken. Dit houdt in dat we hebben uitgedacht wat we graag in de video willen laten zien, welke vragen er gesteld kunnen worden en bij welke klanten dit allemaal mogelijk is.

Na deze sessie hebben wij alles netjes op papier uitgeschreven in een script/draaiboek dat zal dienen als houvast tijdens de opnames. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor degene die geïnterviewd wordt is het prettig om vooraf alvast door de vragen heen te kunnen kijken. Onze tip hierbij is wel altijd om je antwoorden niet te veel voor te bereiden, dat komt namelijk minder oprecht over in de video en zo houd je dus ruimte voor spontane invullingen.

Planning en opnames

Michelle heeft samen met Dico een aantal klanten benaderd en daaruit bleek als snel dat Joris van A.S. Watson ervoor open stond om geïnterviewd te worden over hun ervaring met de oplossing van Simac. Na de agenda’s naast elkaar gehouden te hebben was er dus ook al snel een geschikte datum gevonden. 

In dit geval was Michelle van Simac ook aanwezig om de vragen te stellen tijdens het interview. Op die manier konden wij van Tocomfy met één cameraman deze klus oppakken en was een assistent niet nodig.

Eenmaal aangekomen bij A.S. Watson werden wij hartelijk ontvangen door Joris en kregen we direct een rondleiding door het gebouw. Zo konden we ook direct op zoek naar een geschikte plek om het interview op te nemen en daarnaast ook sfeerbeelden te maken.

Tijdens de opnames hebben we het interview met Joris een aantal keer opnieuw gedaan en we merkten dan ook dat Joris steeds meer aan de camera gewend werd. Dat is dan ook de reden dat we het een paar keer opnieuw doen, want het is voor de meeste mensen in het begin een beetje onwennig om voor de camera te staan. Met een losse sfeer en ruimte voor fouten voelde ook Joris zich uiteindelijk op zijn gemak voor de camera! 

Testimonial video

Montage en feedback

De volgende dag is onze collega Dan direct aan de slag gegaan met het monteren van de video. Dit is het moment waarop alles samenkomt; het interview, de sfeerbeelden, de muziek en de ondertiteling.

Oplevering

Nadat we de video een aantal keer gecontroleerd hebben is deze opgeleverd aan Michelle en Joris, die nog een paar kleine feedbackpunten hadden. Deze hebben wij dan ook netjes verwerkt in de video om tot een eindresultaat te kunnen komen waar iedereen achter staat.

Bedankt Michelle voor de prettige samenwerking en op naar de volgende video’s!

Wil jij nou meer weten over wat wij doen of ben je gewoon benieuwd naar andere voorbeelden van video’s? Check dan eens onze videoproductie of bedrijfsvideo laten maken pagina om meer van ons werk te zien.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt