De beste tijd om te posten op Instagram

Beste tijd om te posten op Instagram

Ken je dat? De ene dag krijg je enorm veel likes en reacties op je Instagram bericht, de andere dag bereik je nauwelijks iemand. Dit heeft alles te maken met het algoritme van Instagram en de hoeveelheid actieve gebruikers op dat moment. Nu horen we je denken: hoe kan ik dit verbeteren en hoe krijg ik meer volgers op Instagram als bedrijf? En wat is dan de beste tijd om te posten op Instagram? Wij leggen het je uit aan de hand van deze blogpost.

Het algoritme

Het algoritme bepaalt dus hoevaak jouw bericht wordt getoond en wie het te zien krijgt. Maar wat is het dan precies? Het algoritme bepaalt aan de hand van bepaalde factoren welke berichten en verhalen als eerste aan jou getoond worden. Waarschijnlijk herken je dit namelijk wel. Je ziet het bericht en verhaal van een goede vriend of familielid vaker voorbijkomen dan een bericht van iemand die je nauwelijks kent. Dit komt doordat je bijvoorbeeld regelmatig op het profiel van jouw vriend kijkt, altijd hun bericht leuk vindt en als je hen bijvoorbeeld benoemt in reacties. Zo houdt Instagram dus in de gaten welke accounts jij het meest interessant vindt. Kijk je zelf vooral veel kookvideo’s of fashion foto’s? Dan zul je zien dat deze veel voorbij komen in jouw feed.

Andersom geldt dit dus ook. Mensen die jouw berichten vaak liken of je profiel wel eens bezoeken, zullen jouw bericht dus sneller voorbij zien komen dan iemand die nooit betrokken is tot jouw account. Interactie speelt hierbij dus een hele belangrijke rol.

Het aantal actieve gebruikers

Naast het algoritme is het natuurlijk ook belangrijk dat er op het moment van plaatsen veel gebruikers actief zijn. Er zijn namelijk bepaalde tijden dat erg veel mensen Instagram gebruiken. Hier kun jij dan ook goed op in spelen. Hoe meer mensen Instagram op dat moment gebruiken, hoe meer bereik je zal krijgen. Zo spreekt het natuurlijk voor zich dat het plaatsen van een bericht in de nacht niet het slimste is om te doen. Dan zullen er niet veel actieve gebruikers zijn.

Wat zijn de beste dagen om te posten op Instagram?

Het verschil in bereik per dag is enorm groot. Zo is er bijvoorbeeld een verschil tussen zakelijke accounts en persoonlijke accounts. Zo zie je dat een zakelijk account veel minder interacties krijgt als het bericht in het weekend geplaatst wordt, doordat veel bedrijven in het weekend niet actief zijn op social media. De beste dagen om je posts te plaatsen zijn woensdag, donderdag en vrijdag. Hier is duidelijk een hogere interactie ratio te herkennen. Wat opvalt is dat in het weekend een bericht plaatsen niet erg handig is. Er zijn dan veel minder mensen actief. Hierbij is zondag de slechtste dag om je berichten te plaatsen. Maandag en dinsdag zijn ook redelijk goede dagen om je berichten te plaatsen.

Wat zijn de beste tijden om te posten op Instagram?

Zoals al eerder vermeld zijn de dagen woensdag, donderdag en vrijdag de beste dagen om je berichten te plaatsen. Maar om het maximale uit je post te halen zijn er op deze dagen specifieke tijden die ervoor zorgen dat je hoger in de algoritme terecht komt. De beste tijd om op woensdag te plaatsen is om 12 uur ‘s middags, dit geldt ook voor de vrijdag. Op de donderdag ligt dit tijdstip een stukje later. Hier is de ideale tijd om te posten namelijk tussen 6 uur en 8 uur ’s avonds. Op deze tijdstippen heb je dus de grootste kans op veel interactie op je Instagram posts. Ook op de andere dagen zijn er bepaalde tijdstippen die beter werken dan andere tijdstippen. Zo is op maandag 12 uur ’s middags de beste tijd om te posten. Op dinsdag is dit tussen 10 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags en wanneer je toch echt een berichtje in het weekend wil plaatsen, dan is dit het beste om te doen tussen 10 uur ’s ochtends en 1 uur ’s middags.

Hulp of assistentie nodig?

We hebben je zojuist uitgelegd wat de beste tijden zijn om te posten op Instagram en wat daar nog meer bij komt kijken. Daarnaast kunnen wij door onze ervaring nog meer Instagram tips voor bedrijven delen. Wij delen ook graag de beste tijden om te posten op Facebook, LinkedIn en TikTok met je. Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je posts op de juiste momenten? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek en wij denken graag met jou mee.

Veelgestelde vragen over het krijgen van volgers op Instagram

Het is erg belangrijk om actief te blijven op je Instagram bedrijfspagina. Niemand wil een bedrijf volgen dat niets van zich laat horen.

Ook is het belangrijk dat de content die je op Instagram maakt, bij de juiste doelgroep terecht komt. Dit kun je doen door de juiste hashtags te gebruiken. 

Door professionele content te maken en interactie uit te lokken, is de kans groter dat je doelgroep je posts ziet en blijft hangen op je pagina. Door gebruik van langere captions kun je lezer informeren en entertainen waardoor ze jouw content als waardevol zullen beschouwen. 

Je kunt je doelgroep goed bereiken via advertenties. Adverteren via Instagram is relatief goedkoop. Afhankelijk van het doel van de advertentie. 

Je kunt specifieke doelgroepen aanspreken die geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst. Zo behaal je uiteindelijk meer conversies. 

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt