De beste tijden om te posten op TikTok

De beste tijden om te posten op TikTok

TikTok is in een relatief korte periode uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste social media platforms. Met meer dan 1 miljard gebruikers kunnen bedrijven TikTok niet negeren. Het biedt namelijk een uitstekende kans om in één keer een groot publiek te bereiken. Om optimaal gebruik te maken van TikTok en zoveel mogelijk mensen te bereiken, is het belangrijk om op specifieke tijdstippen te posten. Op die manier vergroot je de kans op interacties en weergaven van je content. Dit heeft te maken met het algoritme van TikTok en de activiteit op het platform.

Hoe werkt TikTok?

TikTok is een relatief nieuw social media platform dat aanzienlijk verschilt van bijvoorbeeld Instagram en Facebook. Het onderscheidt zich doordat het voornamelijk gericht is op het delen van korte video’s. In deze video’s kun je ervoor kiezen om zelf te spreken of er een muziekfragment aan toe te voegen. Op de “For You” pagina worden de video’s weergegeven die het beste aansluiten bij jouw interesses.

Hoe werkt het algoritme van TikTok?

Zoals eerder vermeld, verschijnen alle video’s die aansluiten bij je interesses op de “For You” pagina. Zodra je een TikTok-account aanmaakt, worden bepaalde interessegebieden voorgesteld waaruit je kunt kiezen. Op deze manier probeert TikTok meteen je interesses zo goed mogelijk te matchen met de content. Vervolgens houdt TikTok rekening met verschillende factoren om de juiste content bij de juiste gebruikers te tonen. Dit omvat interactie met specifieke content en het tijdstip waarop iemand actief is. Het TikTok-algoritme zorgt er dus eigenlijk voor dat je de meest relevante en gewenste content te zien krijgt, zodat je niet wordt overspoeld met video’s waar je geen interesse in hebt.

Hoe speelt het algoritme van TikTok een rol?

Zoals eerder besproken, bepaalt het algoritme welke content aan wie wordt getoond op basis van bepaalde factoren. Een belangrijke factor is het tijdstip waarop je een video plaatst op TikTok. Hoe gunstiger het tijdstip van plaatsing, hoe hoger je video in het algoritme wordt weergegeven. Als je jouw video op een gunstig moment plaatst, wordt deze dus hoger in het algoritme geplaatst. Het is daarom belangrijk om je content op het juiste moment te delen.

Hoe speelt activiteit een rol bij posten op TikTok?

Naast het algoritme speelt de activiteit op het platform op dat moment natuurlijk een belangrijke rol bij het bepalen van het ideale tijdstip om te posten. Er zijn momenten waarop er veel gebruikers actief zijn op TikTok, terwijl op andere momenten juist weinig mensen actief zijn. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Hoe meer mensen er actief zijn op TikTok wanneer je post, des te meer interactie je kunt verwachten met je berichten. Het is bijvoorbeeld logisch dat posten midden in de nacht niet het beste moment is, aangezien er dan weinig mensen op TikTok zullen zijn.

Wat zijn de beste tijden om te posten op TikTok?

Het maakt niet uit op welke dag van de week je post op TikTok, aangezien er geen significant verschil is tussen het posten op bijvoorbeeld maandag of zaterdag. Dit komt doordat TikTok dagelijks door een groot aantal mensen wordt gebruikt. Er zijn echter wel specifieke tijdstippen waarop je jouw video’s kunt plaatsen voor een grotere kans op interactie. Bijvoorbeeld, op maandag om 10:00 uur ’s ochtends, dinsdag om 9:00 uur ’s ochtends, woensdag om 23:00 uur ’s avonds, donderdag om 12:00 uur ’s middags, vrijdag om 5:00 uur ’s ochtends, zaterdag om 11:00 uur ’s ochtends en zondag om 16:00 uur ’s middags. Op deze tijdstippen is de kans op interactie het grootst, en dat is uiteraard wat je wilt bereiken met het plaatsen van je TikTok-video’s.

Hulp of assistentie nodig?

Zojuist hebben we je geïnformeerd over de beste tijden om te posten op TikTok. Als je benieuwd bent naar de beste tijden om te posten op Instagram, klik dan hier. Heb je hulp nodig bij het plannen van je berichten op de juiste momenten of bij het beheren van je social media-accounts? Neem dan contact met ons op. We staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek en denken graag met je mee.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt