De beste tijden om te posten op Facebook

De beste tijden om te posten op facebook

Sinds de oprichting van Facebook in 2004 is er aanzienlijke veel veranderd op het gebied van social media. Wat begon als een platform dat mensen met elkaar wilde verbinden, is nu veel meer dan dat. Met bijna 2 miljard dagelijkse gebruikers behoort Facebook tot een van de grootste social media platformen ter wereld. Ondanks het hoge aantal dagelijkse gebruikers, kan het soms lastig zijn om de gewenste interactie te genereren met je posts. Dit kan te wijten zijn aan het algoritme van Facebook en het tijdstip waarop je je bericht plaatst. Daarom willen we je graag informeren over de beste tijden om te posten op Facebook.

Het algoritme

Zoals eerder vermeld, speelt het algoritme van Facebook een belangrijke rol bij de relevantie van het tijdstip waarop je post. Maar wat houdt dit algoritme precies in? Het Facebook-algoritme bepaalt in feite welke berichten jij en andere gebruikers als eerste te zien krijgen. Dit wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Bijvoorbeeld, je krijgt eerder berichten te zien van accounts die je vaak bezoekt of waarvan je de posts leuk vindt. Met andere woorden, je ziet posts die aansluiten bij je interesses en hoe je Facebook gebruikt.

Het aantal actieve gebruikers

Niet alleen het algoritme speelt een belangrijke rol bij de populariteit van je berichten, maar ook het moment waarop je ze plaatst. Het is namelijk van belang om je berichten of verhalen te plaatsen wanneer er veel activiteit is op Facebook. Wanneer er veel actieve gebruikers zijn op het moment dat je je post plaatst, zal deze sneller bovenaan de feeds van deze actieve gebruikers verschijnen. Er zijn momenten waarop er veel activiteit is, maar ook momenten waarop bijna niemand Facebook gebruikt. Het is dus slim om hierop in te spelen. Het is bijvoorbeeld logisch dat er ’s nachts minder actieve gebruikers zijn, waardoor dit geen geschikt moment is om te posten op Facebook.

Wat zijn de beste dagen om te posten op Facebook?

Er is een aanzienlijk verschil in bereik op verschillende dagen. Dit geldt zowel voor zakelijke accounts als persoonlijke accounts. Bij zakelijke accounts merk je bijvoorbeeld dat er minder interactie plaatsvindt wanneer berichten in het weekend worden geplaatst, omdat veel bedrijven in het weekend niet actief zijn op social media. De beste dagen om te posten op Facebook zijn van dinsdag tot en met vrijdag. Gedurende deze dagen is er duidelijk een groter bereik zichtbaar in vergelijking met andere dagen. Daarentegen is het bereik in het weekend aanzienlijk lager dan op doordeweekse dagen. Daarom is het niet verstandig om in het weekend je berichten te plaatsen, omdat je dan het risico loopt dat er weinig interactie plaatsvindt.

Wat zijn de beste tijden om te posten op Facebook?

Naast de juiste dagen zijn er ook specifieke tijdstippen waarop je kunt posten om beter zichtbaar te zijn in het algoritme. Elke dag heeft zijn optimale posttijden op Facebook. Op maandag is het beste tijdstip tussen 18:00 en 19:00 uur, omdat de meeste mensen dan actief zijn op Facebook. Op dinsdag, woensdag en donderdag is de ideale posttijd tussen 19:00 en 20:00 uur. Deze dagen waren al gunstig om berichten en verhalen te posten, maar tussen deze tijdstippen behaal je het maximale bereik. Op vrijdag is het ideaal om te posten tussen 18:00 en 20:00 uur. Als je toch iets in het weekend wilt posten, kun je dit het beste doen om 19:00 uur.

Hulp of assistentie nodig?

We hebben je zojuist geïnformeerd over de beste tijden om te posten op Facebook en andere relevante aspecten. We delen ook graag de beste tijdstippen om te posten op Instagram, LinkedIn en TikTok met je. Als je hulp nodig hebt bij het plannen van je posts op de juiste momenten, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We zijn altijd beschikbaar voor een vrijblijvend gesprek en denken graag met je mee.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt