WordPress website laten maken?

WordPress website laten maken

Past je huidige website niet meer bij je bedrijf, is de website verouderd of heb je nog geen website? Dan wordt het tijd om een professionele website te laten maken. Maar ga je deze WordPress website laten maken door een websitebouwer of wil je het zelf proberen? Welke keuze voor jou de beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Deze nemen we hieronder even met je door.

Waarom WordPress?

Waarom een WordPress website laten maken? Dat is een goede vraag waar wij je graag antwoord op willen geven. WordPress is het meest gebruiksvriendelijke CMS systeem (Content Management Systeem) op de markt. Ongeveer 30% van alle websites is hiermee gebouwd. We hebben een aantal voordelen van WordPress voor je opgesomd, zodat je er een beter beeld van krijgt.

  • Het is mogelijk om in korte tijd een website te bouwen (in vergelijking met een zelfgemaakte CMS). 
  • Het is tegen relatief lage kosten op te zetten (in vergelijking met een zelfgemaakte CMS). Je betaalt namelijk geen licentiekosten. Wel creëer je een mooiere en professionele website door een template aan te schaffen. Dit zijn dus wel kosten die je moet maken met WordPress.
  • Je kunt via WordPress verschillende plugins koppelen. Hiermee zorg je ervoor dat er een optie is voor bijvoorbeeld een contactformulier, het koppelen social media kanalen, nieuwsbrieven en nog veel meer. 
  • Laptop, tablet of mobiel? WordPress is geschikt voor alle formaten. Zo kun je ervoor zorgen dat je website op elk apparaat toegankelijk is en gebruiksvriendelijk is.
  • Zelf kun je de teksten en afbeeldingen gemakkelijk aanpassen

Een WordPress website zelf maken

Als je aan het overwegen bent om zelf een website te bouwen, houd er dan rekening mee dat het niet iets is wat je er zomaar even bij doet. Je moet je verdiepen in de techniek en overweg kunnen met WordPress. Houd er dan ook rekening mee dat als je zelf de website gaat maken, je door bijvoorbeeld onvoldoende kennis en kunde niet de website kan realiseren die je in gedachten hebt. Het levert dan niet alleen een ondermaats resultaat op, maar je hebt er ook veel tijd en moeite in gestoken.

Als je twijfelt of het ontwerpen of het werken met WordPress wel iets voor jou is, dan kun je bijvoorbeeld ook in overleg met een websitebouwer een deel van het proces voorbereiden. Dit scheelt hen tijd, en zorgt er toch voor dat je een bijdrage hebt kunnen leveren aan je nieuwe website. Onderdelen waar je bijvoorbeeld aan kunt bijdragen is:

  • Het maken en bedenken van nieuwe teksten, leuke quotes etc. Hierbij is het belangrijk om te bedenken wat de boodschap is die je wilt overbrengen en op welke doelgroep je je gaat richten (formeel of informeel)
  • Ervoor zorgen dat de opbouw van de pagina’s duidelijk is en overzichtelijk aangeleverd kan worden
  • Het (laten) maken van nieuwe foto’s en/of video’s, waardoor de nieuwe website voorzien kan worden van mooie, professionele beelden.
  • Is de huisstijl nog goed uitgewerkt, of wil je andere elementen gaan gebruiken? Denk hierbij aan kleuren, lettertypes, stijl van afbeeldingen etc. Het is goed om je huisstijl op alle kanalen door te trekken, dat zorgt voor herkenbaarheid.

Hierboven zie je dus dat een goede briefing het halve werk is. En dat zou jij zelf kunnen doen! Door het ontwerpen en bouwen over te laten aan een professioneel bedrijf, weet je zeker dat de boodschap van jouw bedrijf goed overkomt op de doelgroep.

Waarom uitbesteden?

Veel mensen die het niet uitbesteden zijn er onnodig veel tijd mee kwijt. Uitbesteden betekent dat je verzekerd bent van comfort en kwaliteit. Het is fijn als er een expert beschikbaar is die met je meedenkt en je het werk uit handen neemt. Ben je bang dat je niks meer te zeggen hebt over je nieuwe website? Dan kunnen wij dat direct ontkrachten.

Wil je een WordPress website laten maken en neem je een website af bij een marketingbureau, dan word je betrokken bij alles wat voor jou belangrijk is. Ook word je ontzorgd in de onderwerpen waar je liever niets van wilt weten. Hierbij komen we ook weer terug op de briefing. Als je deze zelf uitdenkt en uitwerkt, dan weet je zeker dat de nieuwe website afgestemd wordt op jouw wensen. Als je zelf geen kaas hebt gegeten van het bepalen van de kleuren, lettertypes en het schrijven van teksten, dan kun je dat natuurlijk ook uitbesteden.

Op het gebied van WordPress websites zijn namelijk veel mogelijkheden. Ga je bijvoorbeeld voor een template website of wil je een custom made website? Wij hebben de kennis en ervaring om jou hierbij te helpen en denken dan ook graag met je mee! Maak dus gewoon vrijblijvend een afspraak en dan drinken we samen een kopje koffie. Als we jou en jouw bedrijf wat beter kennen, dan stellen we een overzichtelijke offerte voor je op. Simpel en snel, toch?

Tot snel!

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt