De beste tijd om te posten op LinkedIn

de beste tijden om te posten op LinkedIn

LinkedIn is tegenwoordig een essentieel sociaal mediaplatform voor bedrijven. In Nederland alleen al zijn er 5 miljoen accounts aangemaakt, terwijl wereldwijd het aantal accounts ruim 828 miljoen bedraagt. Dit maakt LinkedIn het grootste professionele netwerk ter wereld. Om een zo groot mogelijk publiek te bereiken via LinkedIn, is het van cruciaal belang om op specifieke tijdstippen te posten om de kans op interacties met je content te vergroten. Deze timing is gebaseerd op het algoritme van LinkedIn en de activiteit op het platform.

Hoe werkt het algoritme van LinkedIn?

Het exacte algoritme van LinkedIn wordt niet openbaar gedeeld. Toch zijn er enkele bekende factoren die naar verluidt van invloed zijn op hoe content wordt weergegeven aan gebruikers. Het algoritme van LinkedIn is ontworpen om de relevantie van content voor individuele gebruikers te bepalen. Op die manier krijgen ze content te zien die hen interesseert en betrokken houdt.

Hier zijn enkele belangrijke elementen die vermoedelijk invloed hebben op het algoritme:

  1. Betrokkenheid: LinkedIn waardeert content die betrokkenheid genereert, zoals likes, reacties, shares en klikken. Hoe meer interacties een bericht krijgt, hoe groter de kans dat het aan meer gebruikers wordt getoond.
  2. Relevante inhoud: Het algoritme van LinkedIn analyseert de inhoud van berichten om te bepalen of deze relevant is voor de gebruikers. Het is belangrijk om waardevolle en relevante content te creëren die aansluit bij de interesses van je doelgroep.
  3. Connecties: LinkedIn kijkt ook naar de relatie tussen de gebruiker en de persoon of het bedrijf dat de content deelt. Berichten van personen waar de gebruiker een sterke connectie mee heeft, zoals collega’s, connecties uit dezelfde branche of mensen met wie ze eerder interactie hebben gehad, worden waarschijnlijk hoger weergegeven.
  4. Professionaliteit: LinkedIn is in de eerste plaats gericht op professionele content. Berichten die zakelijke onderwerpen, carrièregerelateerde informatie, branchenieuws of waardevolle inzichten bevatten, worden doorgaans positiever beoordeeld door het algoritme.
  5. Nieuwheid: Recentere content heeft vaak meer kans om in de feeds van gebruikers te verschijnen. LinkedIn geeft vaak de voorkeur aan recent geplaatste berichten om ervoor te zorgen dat gebruikers up-to-date blijven.

Het is belangrijk op te merken dat het algoritme van LinkedIn voortdurend wordt aangepast en geoptimaliseerd. Het is daarom verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste updates en best practices te volgen om de zichtbaarheid van je content te vergroten. Experimenteer met verschillende soorten content en analyseer de prestaties om inzicht te krijgen in wat goed werkt voor jouw specifieke doelgroep op LinkedIn.

Wat zijn de beste dagen om te posten op LinkedIn?

et effect van LinkedIn-berichten kan variëren afhankelijk van de dag van de week. Aangezien LinkedIn voornamelijk wordt gebruikt voor zakelijke doeleinden, is het belangrijk om je content te posten op momenten dat de meeste mensen aan het werk zijn. Daarom is het niet erg verstandig om je content in het weekend te plaatsen, omdat veel mensen dan vrij zijn van hun werk. Het beste idee is om je content op doordeweekse dagen te plaatsen, maar welke dag(en) zijn het meest effectief?

Uit onderzoek blijkt dat de beste dagen om te posten op LinkedIn dinsdag, woensdag en donderdag zijn. Op deze dagen is de kans op een hoge interactie het grootst. Op maandag en vrijdag is de kans op een lagere interactie juist groter. Het is dus raadzaam om je berichten te plannen op de dagen in het midden van de werkweek, wanneer professionals meer geneigd zijn om actief te zijn op LinkedIn en betrokken te raken bij zakelijke content.

Wat zijn de beste tijden om te posten op LinkedIn?

Zoals eerder vermeld, zijn dinsdag, woensdag en donderdag de beste dagen om je berichten te plaatsen. Maar om het maximale uit je posts te halen, zijn er specifieke tijden op deze dagen die ervoor zorgen dat je beter presteert in het algoritme. Voor woensdag is de optimale tijd om te posten rond 16:00 uur in de middag. Op donderdag is de ideale periode tussen 18:00 en 20:00 uur ’s avonds. Voor dinsdag is de beste tijd om te posten tussen 19:00 en 20:00 uur ’s avonds. Op maandag en vrijdag kun je het beste om 10:00 uur ’s ochtends posten. Het is echter sterk afgeraden om in het weekend te posten, omdat de kans op interactie dan zeer laag is.

Hulp of assistentie nodig?

We hebben je zojuist verteld wat de beste tijden zijn om te posten op LinkedIn. Wil je nou weten wat de beste tijd is om te posten op Instagram klik dan hier. Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je posts op de juiste momenten, het maken van content of bij het beheren van jou social media accounts? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd open voor een vrijblijvend gesprek en wij denken graag met jou mee.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt

Portretfoto Tocomfy

Jim Plaum
Videoproducties / fotografie

Check hier al onze tips op het gebied van webdesign, videografie, fotografie en SEO.

Portretfoto Tocomfy

Nina Willems
Webdesign / Online Marketing

Wij delen graag tips over webdesign, grafisch ontwerp en meer. Ons werk zien? Kijk eens rond op deze website.