Bel ons op: +31 486 715 802

Logo animatie: een musthave voor iedere video

Logo animatie

Een logo animatie is dé manier om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ieder bedrijf heeft een logo en om op te vallen tussen alle logo’s komt een logo animatie val jij op tussen je concurrenten. Je kunt hier een call-to-action in verwerken, waardoor je meer interactie krijgt op bijvoorbeeld social media of je website. Wij nemen je mee in alles wat je moet weten over logo/huisstijl animaties.

Wat is een logo en huisstijl animatie?

Kort gezegd is een geanimeerd logo het laten bewegen van je logo. In een animatie kan je meerdere elementen verwerken, zoals wat je als bedrijf doet of waar je bedrijf voor staat. Het wordt altijd gemaakt in de huisstijl van het bedrijf, op die manier kun je hem op alle gebieden inzetten. Een logo animatie wordt vaak gecombineerd met een huisstijl animatie. Dit wordt dan samen verwerkt in een video, waardoor je bijvoorbeeld een naambordje voorbij ziet komen van degene die aan het praten is. Het logo wordt vaak gebruikt bij de intro of outro van de video, waardoor direct zichtbaar is over welk bedrijf het gaat. Klik hier voor een huisstijl animatie voorbeeld en zie hier onder een voorbeeld van een logo animatie.

Waar kan je een logo/huisstijl animatie voor gebruiken?

Een animatie kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Hierdoor creëer je dan ook op meerdere plekken zichtbaarheid voor je bedrijf. Hieronder vind je een paar voorbeelden waarbij een logo animatie ingezet kan worden

Uitleg animatie video’s

Een logo animatie is een goede aanvulling op een video. Het maakt hierbij niet uit wat voor soort video het is. De animatie kan bijvoorbeeld als intro gebruikt worden in een bedrijfsvideo of als outro op een social media post. Veel grote bedrijven zetten een logo animatie vaak in aan het begin en aan het einde van een video. Dit doen ze zodat je direct kunt zien dat het over hun bedrijf gaat. Dit kan ook met een stilstaand logo, maar in tegenstelling tot een animatie ziet dit er saai uit

Uitleg huisstijl animatie video

Een huisstijl animatie is goed te combineren met een geanimeerd logo, aangezien ze allebei in dezelfde stijl gemaakt zijn. Bij een huisstijl animatie moet je denken aan titels die in beeld komen, naambordjes of functies en/of een call-to-action aan het einde van de video

Social media

Met een geanimeerd logo kan je je social media kanalen naar een hoger niveau tillen. Op deze manier komt alles in jouw huisstijl terug en dat komt erg professioneel over. Een geanimeerd logo kan aan het einde van elke video geplaatst worden. Denk hierbij aan Instagram reels en stories of bij een normale video post. Zo creëer je herkenbaarheid en naamsbekendheid.

Website

Daarnaast kan het ook ingezet worden op je website. Dit zorgt ervoor dat bezoekers langer op de website blijven en je website ook beter onthouden, omdat er bewegende beelden op de website staan. Op de homepagina kun je bijvoorbeeld een bedrijfsvideo laten zien met een geanimeerd logo als intro.  

Presentatie:

Met een geanimeerd logo bij een presentatie kan je meteen op de eerste seconde alle aandacht op een positieve manier. Dit geld ook voor het einde van een presentatie om alle aandacht weer terug op jou te richten. Dit komt, doordat er bewegende beelden worden afgespeeld en dat is een goede manier om aandacht terug te pakken, daarnaast komt het ook nog professioneel over.

Wat is een call-to-action?

Met een call to action vraag je iets van je kijkers, bijvoorbeeld of ze de video willen liken of eronder reageren, of dat ze je account gaan volgen. Waarschijnlijk ken je dit wel van social media. Nog een voorbeeld van call-to-action is om aan het einde van een recruitment video te laten zien waar kijkers kunnen solliciteren.

Wat kost een logo of huisstijl animatie?

Om het antwoord kort te houden: er is geen vaste prijs. Wij kunnen geen vaste prijs geven, omdat het afhangt van veel verschillende factoren. Is er bijvoorbeeld al een duidelijke huisstijl beschikbaar waarmee gewerkt kan worden? Of moet er nog een hele nieuwe huisstijl gemaakt worden? Is het logo beschikbaar in verschillende lagen (kant-en-klaar voor de animatie) of moet dit nog gedaan worden?

Als daar meer duidelijkheid in is, dan kan er besproken worden welke elementen er eventueel nog toegevoegd worden. Zo zie je bijvoorbeeld bij sommige bedrijven een bepaald element steeds terugkomen of hoor je een fluitje zodra de video start. Om de prijs van een logo of huisstijl animatie te bepalen moeten er dus eerst een aantal dingen duidelijk zijn. Het is wel zo dat een huisstijl animatie veelal duurder is dan een logo animatie. Bij een huisstijl animatie komen dus verschillende elementen terug en dit kun je net zo uitgebreid maken als je zelf wilt.

Op zoek naar een logo of huisstijl animatie?

Ben je overtuigd van de kracht van een logo animatie? Bij ons kun je vrijblijvend een gesprek inplannen of een offerte aanvragen voor een logo of huisstijl animatie. Heb je nog geen huisstijl of logo? Wij denken graag met je mee en vinden het altijd leuk om met je te sparren over de mogelijkheden.

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt

Jim Plaum
Videoproducties / fotografie

Check hier al onze tips op het gebied van webdesign, videografie, fotografie en SEO.

Nina Willems
Webdesign / Online Marketing

Wij delen graag tips over webdesign, grafisch ontwerp en meer. Ons werk zien? Kijk eens rond op deze website.