Logo beweging: een musthave voor iedere video

Logo animatie

Een logo beweging is dé manier om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Ieder bedrijf heeft een logo en om op te vallen tussen alle andere bedrijven. Je kunt hier een call-to-action in verwerken, waardoor je meer interactie krijgt op bijvoorbeeld social media of je website. Wij nemen je mee in alles wat je moet weten over logo/huisstijl bewegingen. 

Wat is een logo en huisstijl beweging?

Kort gezegd is een geanimeerd logo het laten bewegen van je logo. In een animatie kan je meerdere elementen verwerken, zoals wat je als bedrijf doet of waar je bedrijf voor staat. Het wordt altijd gemaakt in de huisstijl van het bedrijf. Op deze manier kun je hem op alle gebieden inzetten. Een logo beweging wordt vaak gecombineerd met een huisstijl animatie. Dit wordt dan samen verwerkt in een video, waardoor je bijvoorbeeld een naambordje voorbij ziet komen van degene die aan het praten is. Het logo wordt vaak gebruikt bij de intro of outro van de video, waardoor direct zichtbaar is over welk bedrijf het gaat. 

Waar kan je een logo/huisstijl beweging voor gebruiken?

Een logo beweging kan op veel verschillende manieren worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een video, op een website of op social media. Hierdoor creëer je dan ook op meerdere plekken zichtbaarheid voor je bedrijf. 

Uitleg animatie video’s

Een logo beweging is een goede aanvulling op een video. Het maakt hierbij niet uit wat voor soort video het is. De animatie kan bijvoorbeeld als intro gebruikt worden in een bedrijfsvideo of als outro op een social media post. Veel grote bedrijven zetten een logo beweging vaak in aan het begin en aan het einde van een video. Dit doen ze zodat je direct kunt zien dat het over hun bedrijf gaat. Dit kan ook met een stilstaand logo, maar in tegenstelling tot een bewegende ziet dit er saai uit. 

Uitleg huisstijl animatie video

Een huisstijl animatie is goed te combineren met een logo beweging, aangezien ze allebei in dezelfde stijl gemaakt zijn. Bij een huisstijl animatie moet je denken aan titels die in beeld komen, naambordjes of functies en/of een call-to-action aan het einde van de video. 

Social media

Met een geanimeerd logo kan je je social media kanalen naar een hoger niveau tillen. Op deze manier komt alles in jouw huisstijl terug en dat komt erg professioneel over. Een logo beweging kan aan het einde van elke video geplaatst worden. Denk hierbij aan Instagram reels en stories of bij een normale video post. Zo creëer je herkenbaarheid en naamsbekendheid. 

Website

Daarnaast kan het ook ingezet worden op je website. Dit zorgt ervoor dat bezoekers langer op de website blijven en je website ook beter onthouden, omdat er bewegende beelden op de website staan. Op de homepagina kun je bijvoorbeeld een bedrijfsvideo laten zien met een geanimeerd logo als intro. 

Presentatie

Met een logo beweging bij een presentatie kan je meteen op de eerste seconde alle aandacht op een positieve manier. Dit geld ook voor het einde van een presentatie om alle aandacht weer terug op jou te richten. Dit komt, doordat er bewegende beelden worden afgespeeld en dat is een goede manier om aandacht terug te pakken, daarnaast komt het ook nog professioneel over. 

Wat is een call-to-action?

Met een call to action vraag je iets van je kijkers, bijvoorbeeld of ze de video willen liken of eronder reageren, of dat ze je account gaan volgen. Waarschijnlijk ken je dit wel van social media. Nog een voorbeeld van call-to-action is om aan het einde van een recruitment video te laten zien waar kijkers kunnen solliciteren. 

Wat kost een logo of huisstijl beweging?

Om het antwoord kort te houden: er is geen vaste prijs. Wij kunnen geen vaste prijs geven, omdat het afhangt van veel verschillende factoren. Is er bijvoorbeeld al een duidelijke huisstijl beschikbaar waarmee gewerkt kan worden? Of moet er nog een hele nieuwe huisstijl gemaakt worden? Is het logo beschikbaar in verschillende lagen (kant-en-klaar voor de animatie) of moet dit nog gedaan worden?

Als daar meer duidelijkheid in is, dan kan er besproken worden welke elementen er eventueel nog toegevoegd worden. Zo zie je bijvoorbeeld bij sommige bedrijven een bepaald element steeds terugkomen of hoor je een fluitje zodra de video start. Om de prijs van een logo of huisstijl animatie te bepalen moeten er dus eerst een aantal dingen duidelijk zijn. Het is wel zo dat een huisstijl animatie veelal duurder is dan een logo animatie. Bij een huisstijl animatie komen dus verschillende elementen terug en dit kun je net zo uitgebreid maken als je zelf wilt. 

Op zoek naar een logo of huisstijl beweging?

Ben je overtuigd van de kracht van een logo beweging? Bij ons kun je vrijblijvend een gesprek inplannen of een offerte aanvragen voor een logo of huisstijl animatie. Heb je nog geen huisstijl of logo? Wij denken graag met je mee en vinden het altijd leuk om met je te sparren over de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen over een logo beweging

Je kunt een logo beweging voor veel verschillende situaties gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan video’s, op websites of social media. Creëer meer zichtbaarheid door middel van logo bewegingen. 

Wij kunnen geen vaste prijs geven, omdat het afhangt van veel verschillende factoren. Als er al een duidelijke huisstijl is, kost het minder tijd en heeft het dus een andere prijs. Daarnaast kost het proces het minste tijd als het logo aangeleverd wordt in meerdere lagen. Daardoor kunnen wij iedere laag laten bewegen. Neem contact met ons op voor een op maat gemaakte offerte zodat we precies kunnen kijken hoe jouw situatie in elkaar zit. 

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt