Videoproductie

Logo animatie & animatie huisstijl

De meeste bedrijven hebben hun huisstijl en logo strak op orde. Alles staat netjes beschreven in een huisstijlgids zodat het bedrijf één uitstraling heeft. Vaak wordt hierin nog niet nagedacht over het doorvoeren van de huisstijl in video’s. Middels een logo animatie breng je het logo tot leven in een aansprekende, korte animatie. Simpel gezegd is het een bewegende versie van het logo die gebruikt kan worden aan het begin en/of eind van iedere video. Dit is een geweldige toevoeging aan iedere video, exact in de uitstraling die past bij de organisatie.

Naast een logo animatie kun je ook een totaalpakket laten maken bestaand uit een intro, outro en naambumpers. Zo kun je bijvoorbeeld het onderwerp van de video introduceren in de intro en de naam en functie tonen bij de personen die in beeld komen.

Deze animaties kunnen vervolgens worden toegevoegd aan iedere video. Dit zorgt voor herkenbaarheid en voor de juiste visuele weergave van je bedrijf.

Video afspelen

Wat is een logo animatie?

Een logo animatie is een bewegende versie van het logo die veelal in video’s wordt toegepast als verlengstuk van de huisstijl. In plaats van een statische logo die “ineens” in beeld komt, zorg je er met een logo animatie voor dat het logo bewegend het beeld in komt en zich “vormt” tijdens deze beweging. Dat is leuker om naar te kijken en straalt meer kwaliteit en professionaliteit uit.

Twee voorbeelden van logo animaties

Video afspelen
Video afspelen
2D logo animatie

Wat is het verschil tussen een 2D logo animatie en een 3D logo animatie?

Het verschil tussen een 2D logo animatie en 3D logo animatie is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. Een 2D logo animatie is “plat” en een 3D logo is driedimensionaal.

De 2D is de goedkopere variant omdat 3D complexer is om te realiseren. Eigenlijk is 2D dan ook al meer dan voldoende om te gebruiken als logo animatie in video’s.

In welke formaten krijg ik een 2D logo animatie aangeleverd?

In principe kan een logo animatie in ieder gewenst formaat aangeleverd worden. Dit hangt geheel af van waar de animatie voor gebruikt wordt. De meest voorkomende beeldverhouding is 16:9. Dit kan gebruikt worden in presentaties, op websites en voor andere kanalen waar een liggende animatie voor gewenst is. 

Is de animatie bedoeld voor jouw social media kanalen? Dan is een vierkante (1:1) of staande (9:16) verhouding het meest optimaal. Het is dus belangrijk om van tevoren te weten waarvoor je de animatie gaat gebruiken om te weten in welke formaten je de 2D animatie aangeleverd wilt hebben. Wij denken hierover graag met je mee.

3D logo animatie

Waar kan ik een 2D logo animatie allemaal voor gebruiken?

Je kan een 2D logo animatie gebruiken in alle bewegende/video uitingen die je als bedrijf inzet om extra herkenbaarheid te creëren. Denk hierbij aan een video op je website, presentaties bij klanten, social media, narrowcasting schermen, tv reclames, bioscoop reclame, op beurzen, etc.

Waarom kies je voor animatie op maat?

Met een animatie op maat weet je zeker dat je iets unieks hebt dat perfect aansluit op de stijl van je bedrijf. Bij een animatie op maat starten we namelijk met het uitwerken van een ontwerp die past bij de stijl van je bedrijf. Vervolgens wordt dit ontwerp geanimeerd en dus in beweging gebracht.
Logo animatie op maat 2

Een logo animatie laten maken is dus een goed idee. Maar hoe pakken we dat aan?

Ontwerp

Aan de hand van het logo en de huisstijl starten we met het uitwerken van een ontwerp voor de logo animatie, intro, outro en naambumpers.

Animeren

Zodra het ontwerp akkoord is starten we met animeren. Wij werken hiervoor met Adobe After Effects. Nadat je de eerste versie van ons ontvangen hebt, is er nog ruimte voor feedback op de animatie.

Vervolgens ontvang je via Wetransfer een map met daarin het ontwerp en de animaties.

Wij werken graag samen

Wij hebben inmiddels verschillende organisaties mogen voorzien van video’s. Zo hebben wij onder andere gewerkt voor Simac, Zebra, De Voltage en Jan de Boer Tuinhuizen. Bij Tocomfy werk je samen met enthousiaste jonge specialisten op het gebied van video, huisstijl en logo animatie. Met persoonlijk contact, korte lijntjes en open communicatie zorgen wij samen voor succes.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je video een succes wordt. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke video is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld, met Netflix approved camera’s

 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw video en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en in beeld gebracht kan worden.

Tocomfy-animatie

Veelgestelde vragen over logo animatie

Vectorbestanden van de gehele huisstijl (logo, eventuele elementen etc).

Het verschil tussen een 2d logo animatie en 3d logo animatie is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. Een 2d logo animatie is “plat” en een 3d logo is driedimensionaal.

Je kan een 2d logo animatie gebruiken in alle bewegende/video uitingen die je als bedrijf inzet om extra herkenbaarheid te creëren. Denk hierbij aan een video op je website, presentaties bij klanten, social media, narrowcasting schermen, tv reclames, bioscoop reclame, op beurzen, etc.