Bel ons op: +31 486 715 802

Videoproductie

Recruitment video laten maken

Heeft jouw organisatie ook een uitdaging bij het vinden en binden van de juiste collega’s? Ruim 75% van de werkgevers geeft aan te worstelen met het vinden van personeel. Dat is niet gek, want Nederland telt meer openstaande vacatures dan werklozen. Het aantrekken van personeel vraagt steeds meer om creativiteit en verleiding en een recruitment video is hier dan ook dé ideale oplossing voor.

Middels een recruitment video laten we zien waarom mensen bij jouw organisatie zouden moeten werken. Wat maakt het leuk, uitdagend en interessant om bij jullie te komen werken? Hierin is het belangrijk om de doelgroep die je wilt aanspreken te begrijpen, zodat je content kan maken die hun aandacht trekt.

Zet je organisatie neer als een merk waar mensen onderdeel van willen uitmaken en laat zien waarom dit de volgende stap is in hun carrière.

Recruitment video laten maken

Een recruitment video maken, hoe pakken wij dat aan?

1. Strategische sessie

We beginnen met een brainstormsessie waarin gaan achterhalen wie de doelgroep is, wat het leuk maakt om bij je bedrijf te werken en wat het doel van de video is. Vervolgens kunnen we samen al een aantal eerste ideeën op papier zetten die wij later verder gaan uitwerken.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Een recruitment video kan goed ingezet worden bij wervingscampagnes. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep, op het juiste moment en de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

De voordelen

Hoe goed een tekst ook is geschreven, het komt wat ervaring en emotie betreft niet in de buurt van een inspirerende recruitment video. Bij het kijken van een recruitment video kan de sollicitant de sfeer en de omgeving alvast proeven en collega’s in de ogen kijken. Dit zorgt ervoor dat hij al een verbinding voelt voordat hij überhaupt op gesprek is geweest.

Een video zorgt ervoor dat ze een beter beeld krijgen van je organisatie. Daarnaast ook ze ook beter inschatten of het bedrijf en de omgeving bij haar past. Hierdoor zullen er kandidaten solliciteren die beter passen bij je bedrijf en hier ook langer blijven werken.

Wij werken graag samen

Wij hebben inmiddels verschillende organisaties mogen voorzien van video’s. Zo hebben wij onder andere gewerkt voor Simac, Zebra, De Voltage en Jan de Boer Tuinhuizen. Bij Tocomfy werk je samen met enthousiaste jonge specialisten op het gebied van video. Wij kunnen in jouw verhaal omtoveren in een duidelijke en visueel aantrekkelijke video die impact maakt. Onder andere met persoonlijk contact, korte lijntjes en open communicatie zorgen wij samen voor succes. Benieuwd naar de kracht van video? Lees er meer over in onze blog.

Simac
Peer Groep
Voltage-tilburg

Twee voorbeelden van recruitment video's

Overtuigd?

Overtuigd?