Videoproductie

Recruitmentvideo laten maken

Heeft jouw organisatie ook een uitdaging bij het vinden en binden van de juiste collega’s? Ruim 75% van de werkgevers geeft aan te worstelen met het vinden van personeel. Dat is niet gek, want Nederland telt meer openstaande vacatures dan werklozen. Het aantrekken van personeel vraagt steeds meer om creativiteit en verleiding en een recruitment video is hier dan ook dé ideale oplossing voor.

Middels een recruitment video laten we zien waarom mensen bij jouw organisatie zouden moeten werken. Wat maakt het leuk, uitdagend en interessant om bij jullie te komen werken? Hierin is het belangrijk om de doelgroep die je wilt aanspreken te begrijpen, zodat je content kan maken die hun aandacht trekt.

Zet je organisatie neer als een merk waar mensen onderdeel van willen uitmaken en laat zien waarom dit de volgende stap is in hun carrière.

Video afspelen
wervingsvideo 3

Wat is een wervingsvideo?

Een wervingsvideo is een video om je bedrijf te presenteren met als doel nieuwe medewerkers aan te trekken. Dit kan in de vorm van een bedrijfsvideo of juist door medewerkers in beeld te brengen en aan het woord te laten. 

Door recruiters wordt het ook wel een recruitment video genoemd. De wervingsvideo wint de laatste jaren enorm aan populariteit om in te zetten in de zoektocht naar geschikte medewerkers.

Twee voorbeelden van recruitmentvideo's

Video afspelen over Recruitment video laten maken
Video afspelen

Hoe maken wij een wervingsvideo?

Voor het maken van een wervingsvideo beginnen wij (nadat de offerte akkoord is) met een brainstorm. Tijdens de brainstorm gaan we samen ontdekken wat belangrijk is om te laten zien en vertellen, en bedenken we tevens hoe we dit gaan aanpakken. Dit werken wij vervolgens uit in een draaiboek en script. 

Zodra alle neuzen dezelfde kant op staan kunnen we opnames gepland worden, tezamen met de benodigde mensen en apparatuur. Na de opnames komt het gehele verhaal samen tijdens de montage. Zodra de video af is leveren wij deze aan via Wetransfer, waarna er nog ruimte is voor feedback om vervolgens tot de definitieve oplevering te komen.

Hoe maken wij een recruitmentvideo
vacature video

Hoeveel tijd kost het om een recruitmentvideo te laten maken?

Hoeveel tijd het kost om een recruitment te maken is geheel afhankelijk van de complexiteit van de video. Een gemiddelde recruitment video kan binnen een maand gerealiseerd worden, van brainstorm tot oplevering. Echter is dit van verschillende factoren afhankelijk.

Zodra het idee staat kan hier een goede inschatting van gegeven worden. Wij zijn ook zeker niet vies van deadlines, en spoedklussen zien wij als een uitdaging!

Hoe kan een recruitment video worden gebruikt?

Een recruitment video kan gebruikt worden op de website, veelal op een “werken bij” website waar de potentiële kandidaat een totale indruk krijgt van het bedrijf en de vacatures. Daarnaast is de video goed inzetbaar op social media, social ads, beurzen en narrowcasting schermen.

Ook kan een recruitmentvideo als vacature video worden ingezet. Een vacature video is een vorm van video die zich specifiek richt op een bepaalde vacature, functie of afdeling. Hierin laat je zien hoe het is om bij het bedrijf te werken, wat je allemaal doet binnen die rol en hoe de huidige medewerkers denken over het bedrijf en de functie. Hiermee krijgt de kijker al veel meer gevoel bij het bedrijf, de functie en de mensen voordat hij/zij op gesprek is geweest.

 

Inzetten recruitmentvideo
Kwaliteit recruitmentvideo 2

In welk formaat en kwaliteit wordt de recruitmentvideo gemaakt?

Een recruitmentvideo leveren wij standaard op in HD kwaliteit, maar het is ook mogelijk om deze in 4K resolutie te ontvangen. Dit kunnen we vooraf afstemmen. 

Als formaat hanteren wij standaard een beeldvullend video formaat zoals gebruikelijk is bij online content. Daarnaast is het ook mogelijk om dit aan te passen aan bioscoopformaat (21:9) om de video een meer cinematic te laten ogen. 

Voor Instagram Reels en TikToks kunnen wij de video aanpassen naar het gangbare formaat voor dit medium. Hierbij wordt de video verticaal aangeleverd.

Een recruitment video maken, hoe pakken wij dat aan?

1. Strategische sessie

We beginnen met een brainstormsessie waarin gaan achterhalen wie de doelgroep is, wat het leuk maakt om bij je bedrijf te werken en wat het doel van de video is. Vervolgens kunnen we samen al een aantal eerste ideeën op papier zetten die wij later verder gaan uitwerken.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Een recruitment video kan goed ingezet worden bij wervingscampagnes. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep, op het juiste moment en de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

Wij werken graag samen

Wij hebben inmiddels verschillende organisaties mogen voorzien van video’s. Zo hebben wij onder andere gewerkt voor Simac, Zebra, De Voltage en Jan de Boer Tuinhuizen. Bij Tocomfy werk je samen met enthousiaste jonge specialisten op het gebied van video. Wij kunnen in jouw verhaal omtoveren in een duidelijke en visueel aantrekkelijke video die impact maakt. Onder andere met persoonlijk contact, korte lijntjes en open communicatie zorgen wij samen voor succes.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je video een succes wordt. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke video is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld, met Netflix approved camera’s

 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw video en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en in beeld gebracht kan worden.

recruitment video tocomfy

Veelgestelde vragen over recruitmentvideo

Dat kan zeker! Terwijl veel van onze klanten vertrouwen op onze video-expertise om met een creatief concept te komen, is het ook mogelijk om ons als uitvoeringspartner in te zetten. Samen brengen we in kaart wat er nodig is om jullie creatieve visie tot leven te brengen!

Wij kunnen vrijwel alles uit handen nemen, echter vraagt het vanuit jullie kant ook wat tijd om samen tot een goed idee te komen en de wensen af te stemmen. Daarna kunnen wij alles regelen maar jullie kunnen er ook voor kiezen om betrokken te blijven door zelf ook bij draaidagen aanwezig te zijn en bijvoorbeeld collega’s te regelen als model of een (eigen bedrijfs) locatie te regelen voor de opnames. Dit kan ook verschil maken in de hoogte van de investering.

Hoe goed een tekst ook is geschreven, het komt wat ervaring en emotie betreft niet in de buurt van een inspirerende recruitment video. Bij het kijken van een recruitment video kan de sollicitant de sfeer en de omgeving alvast proeven en collega’s in de ogen kijken. Dit zorgt ervoor dat hij al een verbinding voelt voordat hij überhaupt op gesprek is geweest.

Een video zorgt ervoor dat ze een beter beeld krijgen van je organisatie. Daarnaast ook ze ook beter inschatten of het bedrijf en de omgeving bij haar past. Hierdoor zullen er kandidaten solliciteren die beter passen bij je bedrijf en hier ook langer blijven werken.