Waarom een wervingsvideo een musthave is (2022).

wervingsvideo

Wil je opvallen tussen je concurrenten en niet een saaie vacaturetekst publiceren om nieuwe medewerkers aan te trekken? Dan is het belangrijk dat je out of de box denkt en iets nieuws probeert. Een perfect voorbeeld hiervan is een wervingsvideo of een recruitment video. Hiermee zorg je ervoor dat je bedrijf beter vindbaar is en dat je opvalt tussen alle andere vacatures. Je trekt zo sneller nieuwe talenten en professionals aan. Wil je meer weten over de impact van een goede wervingsvideo? Lees dan zeker even verder.

Waarom een wervingsvideo?

Een wervingsvideo is een helpende hand bij het zoeken naar de juiste professional of een nieuw talent voor jouw organisatie. Veel bedrijven hebben een “werken bij” website of zetten een bericht op een social media kanaal als LinkedIn, maar wat opvalt is dat deze berichten vaak erg statisch zijn. Alleen een stuk tekst en soms wordt er ook een afbeelding aan toegevoegd. Door hier een wervingsvideo aan toe te voegen zorg je ervoor dat mensen een gevoel bij je bedrijf krijgen. In deze tijd is dit ook nodig, aangezien 75% van de werkgevers aangeeft te worstelen met het vinden van werknemers. Dat is niet gek, want Nederland telt meer openstaande vacatures dan werklozen.

Een voordeel van een wervingsvideo in combinatie met social media is dat Facebook, LinkedIn en Instagram etc. voorrang geven aan een bericht met een video t.o.v. een afbeelding. Je krijgt op deze manier als bedrijf een boost, zonder dat je ervoor hoeft te adverteren. Ook kunnen potentiele kandidaten zich hierin veel beter verplaatsen dan in een statische afbeelding of enkel tekst.

De invulling van de video

Een goede wervingsvideo laat zien waarom mensen bij jouw organisatie willen werken. Wat maakt het werken leuk, interessant of uitdagend? Er zijn veel verschillende manieren om mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf, vooral omdat dit per doelgroep kan verschillen. Hieronder is een voorbeeld te zien van een recruitment video.

Een wervingsvideo kan op meerdere manieren gemaakt worden. Het kan gefilmd worden vanuit de werknemer, waardoor te zien is wat zijn of haar taken zijn en hoe leuk het team is waarin gewerkt wordt. Maar er kan ook gefilmd worden vanuit de werkgever, hoe diegene de samenwerking ziet of een algemene video die niet gericht is op een specifieke werving.

Hoelang mag een wervingsvideo duren? 

Een wervingsvideo mag eigenlijk niet langer dan 90 seconden duren. En het liefst ook niet korter dan 60 seconden. De lengte van de video hangt ook af van meerdere factoren. Welke doelgroep wil je bereiken, op welke kanalen wordt het geplaatst en wat is de boodschap die je wil overbrengen? Een wervingsvideo die vrij algemeen is en over het bedrijf zelf gaat mag natuurlijk langer duren dan een gerichte wervingsvideo. Mocht je een wervingsvideo gebruiken voor een social media campagne, dan is het belangrijk dat de video niet langer dan 60 seconden duurt. Dan kan de video namelijk niet geplaatst worden.

De kosten

De kosten van een wervingsvideo zijn lastig te bepalen. De prijzen liggen namelijk erg uiteen. Iedere videograaf heeft andere appratuur en hanteert andere tarieven. Je kan de video zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een starttarief en kun je zelf eventuele opties kiezen. Zo kun je bepalen of je er drone beelden in terug wilt laten komen, een professionele voice-over en ondertiteling, een logo-animatie op het begin of het eind, etc. Dit samen bepaalt de uiteindelijke prijs van de video. 

Hoelang duurt het maken van een wervingsvideo?

Een wervingsvideo heeft een gemiddelde productietijd van +- 4 weken. Dit is dan het proces vanaf de eerste brainstormsessie tot en met de oplevering van de video. Wil je het sneller klaar hebben dan 4 weken? Dan kun je altijd overleggen met de videograaf en kan er gekeken worden of dit mogelijk is.

Hoelang kan een wervingsvideo gebruikt worden?

Een wervingsvideo gaat gemiddeld zo’n 3 tot 5 jaar mee. De meeste bedrijven hebben zich na deze periode zodanig ontwikkeld dat processen zijn veranderd of dat de taken die benoemd worden in een video niet meer relevant zijn of zijn overgenomen door een andere functie. In 3 tot 5 jaar gebeurt namelijk erg veel. Het is bij een wervingsvideo belangrijk om het actueel en relevant te houden, zodat de potentiële kandidaat ook echt up-to-date is van het huidige team en de activiteiten die worden uitgevoerd.

Kortom, als je geïnteresseerd bent in een wervingsvideo is het belangrijk om te bepalen op welke manier je hem gaat invullen. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de prijs, maar ook de duur van de video. Als je hierin de juiste balans vindt, dan zorgt jouw wervingsvideo zeker voor succes. En wij helpen je daar graag bij! We denken mee met jullie idee en schrijven aan de hand daarvan een script. Wij filmen de video bij jou op locatie en leveren hem in de gewenste afmeting op. Wil je meer weten over wervingsvideo’s of wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden.   

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt