Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie laten maken

Professionele bedrijfsfoto’s geven een goede eerste indruk van je bedrijf. Met bedrijfsfotografie onderscheid je jouw bedrijf van de concurrentie. Het gebruik van stockfoto’s komt goedkoop over en de foto’s sluiten nooit 100% aan op jouw bedrijf. 

Met professionele bedrijfsfoto’s breng je de juiste indruk over op de bezoekers op je website en social media. Daarnaast zijn de foto’s ook goed in te zetten in andere reclame uitingen zoals brochures en flyers.

Bedrijfsfotografie kent vele voordelen; het zorgt voor betrokkenheid, helpt de doelgroep zich te identificeren met je bedrijf en het zorgt voor de juiste visuele weergave van je bedrijf.

bedrijfsfotografie

Wat is bedrijfsfotografie?

Wat is bedrijfsfotografie? De naam zegt het eigenlijk al, het zijn foto’s waarmee je bedrijf wordt laten zien. Denk hierbij aan het personeel, het bedrijfspand, de werkplekken of de werkzaamheden. Op deze manier kunnen de mensen het gevoel en de identiteit van het bedrijf al proeven. Om dit nóg beter over te laten komen kun je denken aan een bedrijfsvideo of een sfeervideo. Dat is de beste manier om het gevoel en de sfeer van het bedrijf over te brengen in bewegende beelden.

Bedrijfsfotografie kan op verschillende manieren ingezet worden. Op de website als extra toevoeging bij de tekst of als banner, bij het plaatsen van social media posts, op een offerte of bij een presentatie. 

Hoeveel tijd kost het maken van bedrijfsfoto's?

Hoeveel tijd bedrijfsfotografie kost is geheel afhankelijk van de complexiteit van de fotoshoot. Gemiddeld gezien worden bedrijfsfoto’s al binnen 1 week opgeleverd. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van de wensen.

Meestal kunnen de foto’s in 1 werkdag gemaakt worden. Gaat het over meerdere locatie’s of specifieke momenten, dan wordt het al snel meer dan 1 dag werk.

Nadat de fotoshoot geweest is zorgen wij nog voor kleurcorrecties en eventuele aanvullende bewerkingen. De duur hiervan is geheel afhankelijk van het aantal foto’s en de hoeveelheid nabewerking er nodig is.

bedrijfsfotografie
bedrijfsfotografie

Wat kost het om bedrijfsfoto's te laten maken?

Gemiddeld kost bedrijfsfotografie €1.500 excl. BTW. Op basis van onze ervaring is dit een gemiddelde waarbij ruimte is voor een brainstorm, één dag foto’s op locatie (zonder assistent), nabewerking (zonder Photoshop) en feedback.

Het is hierbij wel goed om te vermelden dat het om maatwerk gaat, dus de kosten zullen geheel afhankelijk zijn van je wensen, het aantal benodigde dagen, cameramannen en apparatuur.

Ruim genomen lopen de kosten van bedrijfsfotografie bij Tocomfy uiteen van €500 tot €2500. We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken en je een gericht prijsvoorstel te kunnen doen.

In welk formaat en kwaliteit worden de bedrijfsfoto's gemaakt?

De bedrijfsfoto’s leveren wij standaard aan op de hoogst mogelijke kwaliteit én in een kleiner formaat. Dit kunnen we vooraf afstemmen.

Als formaat hanteren wij een beeldvullend fotoformaat, zoals gebruikelijk is bij online content. Het is ook mogelijk om dit aan te passen. Echter is het wenselijk om dit vooraf af te stemmen. Als er bijvoorbeeld links tekst op de website moet komen, dan is het handig om de persoon in de foto aan de rechterkant te positioneren en naar links te laten kijken.

Daarnaast kunnen we de foto’s ook maken in formaten die meer gangbaar zijn voor bepaalde social media kanalen. Denk hierbij aan verticale foto’s voor Instagram, Facebook of LinkedIn.

bedrijfsfotografie

Wij werken graag samen

Inmiddels hebben wij al 50+ organisaties geholpen bij het verbeelden van hun identiteit. Variërend van doorlopende samenwerkingen tot eenmalige projecten, alles is mogelijk. Hieronder staat een greep uit onze opdrachtgevers.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je foto’s een succes worden. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke fotoshoot is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw bedrijf en boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste in beeld gebracht kan worden.

Bedrijfsvideo tocomfy

Veelgestelde vragen over bedrijfsfotografie

Dat kan zeker! Terwijl veel van onze klanten vertrouwen op onze expertise om met een creatief concept te komen, is het ook mogelijk om ons als uitvoeringspartner in te zetten. Samen brengen we in kaart wat er nodig is om jullie creatieve visie tot leven te brengen!

Wij kunnen vrijwel alles uit handen nemen, echter vraagt het vanuit jullie kant ook wat tijd om samen tot een goed idee te komen en de wensen af te stemmen. Daarna kunnen wij alles regelen, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om betrokken te blijven door zelf ook bij draaidagen aanwezig te zijn en bijvoorbeeld collega’s te regelen als model of een (eigen bedrijfs)locatie te regelen voor de foto’s. Dit kan ook verschil maken in de hoogte van de investering.

Dat kan zeker, een bedrijfsfoto is in wezen een promotiefoto over je bedrijf. De foto’s kunnen ingezet worden op je website, social media kanalen, beurzen, tijdens presentaties, etc. Op het moment dat je de foto’s ook wilt inzetten als reclame op social media advertenties dienen we dit vooraf af te spreken. Dit vanwege de rechten van de eventuele modellen.