Videoproductie

Sfeervideo laten maken

Een sfeervideo is de perfecte manier om de sfeer behorend bij een bepaald product of evenement in beeld te brengen. Bij een sfeervideo maken wij puur gebruik van beelden van de omgeving, locatie en mensen. De gewenste sfeer proberen wij zo goed mogelijk over te brengen in de uiteindelijke video. Dit kan goed ingezet worden voor bijvoorbeeld woonwinkels, woonmerken en evenementen.  Organiseer je als organisatie een evenement of een beurs? Dan kun je hier middels een sfeervideo of aftermovie extra aandacht aan geven. Op die manier wordt het evenement nog waardevoller doordat het ook mensen bereikt die er niet bij aanwezig zijn geweest. Een sfeervideo of aftermovie is goed te combineren met foto’s van het evenement. Op die manier creëer je een geheel contentpakket dat je kunt gebruiken voor de website, social media kanalen, blogs, presentaties en om achteraf door te sturen naar alle genodigden.
Video afspelen

Een sfeervideo laten maken is dus een goed idee. Maar hoe pakken we dat aan?

1. Strategische sessie

Samen bespreken we je wensen en het gewenste doel dat je wil bereiken met de sfeervideo. Daarnaast brainstormen we kort over ideeën en elementen die belangrijk zijn om aan bod te laten komen.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze werken wij globaal of gedetailleerd uit op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase schieten wij alle beelden die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens monteren wij de gehele video tot een pakkend geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Tot slot kunnen wij ervoor zorgen dat de video in het juiste formaat op de juiste kanalen geplaatst wordt. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

Wij werken graag samen

Wij hebben inmiddels verschillende organisaties mogen voorzien van video’s. Zo hebben wij onder andere gewerkt voor Simac, Zebra, De Voltage en Jan de Boer Tuinhuizen. 

Simac
Peer Groep
Voltage-tilburg

Twee voorbeelden van sfeervideo's

Video afspelen
Video afspelen