Videoproductie

Testimonial video laten maken

Wist je dat meer dan 70% van de mensen liever online een testimonial video bekijkt dan dat ze zelf de informatie moeten lezen? Daarnaast krijgt een video gemiddeld drie keer meer klikken dan een tekstartikel. Het is namelijk laagdrempelig om naar te kijken, het houdt de aandacht vast en brengt emotie over. Zo heeft Video eigenlijk alles wat tekst niet heeft. Ze zeggen niet voor niks “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Een Testimonail video is dan ook de perfecte manier om de ervaring van klanten of partners te laten zien.

Een Testimonial video kent vele voordelen; het zorgt voor betrokkenheid, het straalt betrouwbaarheid uit en het geeft een imago boost.

Video afspelen
Testimonial-video-laten-maken

Wat is een testimonial video?

Een Testimonial video is een video waar bij een klant of partner verteld over de goede samenwerking en aangeeft wat jullie allemaal doen voor de klant of partner. De video is een soort interview setting waarbij de spreker in of langs de camera kijkt en zijn of haar verhaal verteld. Al dan niet aan de hand van een aantal interview vragen. Het beeld word aangevuld met sfeerbeelden. Zo word de aandacht van de kijker zo lang mogelijk vast gehouden.
 
Een Testimonial video duurt gemiddeld tussen de 1 á 3 minuten. Dit is in onze ogen dan ook de perfecte tijd. Als de video langer duurt dan 3 minuten kan die langdradig worden en is de kans groter dat de kijkers hem niet afkijken. Een testimonial video is vrijwel nooit korter dan 2 minuten, omdat er meerdere vragen gesteld worden en daar word uitgebreid op geantwoord.
 
Een Testimonial video kan op verschillende manieren ingezet worden. Denk hierbij aan Social media, advertenties, bij klant pesentaties en de website. Op de website kan je een cases maken van de samenwerking en dan is de video een versterkende factor.

Twee voorbeelden van testimonial video's

Video afspelen
Video afspelen

Hoeveel tijd kost het om een testimonial video te laten maken?

Hoeveel tijd het kost om een testimonial video te maken is geheel afhankelijk van de complexiteit van de video. Een gemiddelde testimonial video kan al binnen enkele weken gerealiseerd worden, van brainstorm tot oplevering. Echter is dit van verschillende factoren afhankelijk.

Zodra het idee staat kan er van de hoeveelheid tijd een goede inschatting gegeven worden. Wij zijn ook zeker niet vies van deadlines, en spoedklussen zien wij als een uitdaging!

Testimonial-video-laten-maken
Testimonial-video-laten-maken

Wat kost het om een testimonial video te laten maken?

Gemiddeld kost een Testimonial video €1850. Op basis van onze ervaring is dit een gemiddelde waarbij ruimte is voor het uitwerken van de vragen, een halve dag opnames, montage, rechtenvrije muziek, Nederlandse ondertiteling en feedback.

Het is hierbij wel goed om te vermelden dat een video altijd maatwerk is, de kosten zullen dus geheel afhankelijk zijn van de wensen, het aantal benodigde draaidagen en apparatuur.

Breed genomen lopen de kosten van een Testimonial video bij Tocomfy uiteen van €1450 tot €5.000, dit geheel afhankelijk van de complexiteit van de video.

We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken en je een gericnt prijsvoorstel te kunnen doen.

In welk formaat en kwaliteit wordt de testimonial video gemaakt?

De testimonial video leveren wij standaard op in HD kwaliteit, maar het is ook mogelijk om deze in 4K resolutie te ontvangen. Dit kunnen we vooraf afstemmen.

Als formaat hanteren wij standaard een beeldvullend video formaat zoals gebruikelijk is bij online content. Daarnaast is het ook mogelijk om dit aan te passen aan bioscoopformaat (21:9) om de video een meer cinematic te laten ogen.

Daarnaast kunnen we de video ook maken in formaten die meer gangbaar zijn voor bepaalde social media kanalen. Denk hierbij aan verticale video’s voor Instagram Reels of een TikTok.

Testimonial-video-laten-maken

Een testimonial video laten maken is dus een goed idee. Maar hoe pakken we dat aan?

1. Strategische sessie

Samen bespreken we je wensen en het gewenste doel dat je wil bereiken met de video. Daarnaast brainstormen we kort over ideeën en elementen die belangrijk zijn om aan bod te laten komen.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd, is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Tot slot kunnen wij ervoor zorgen dat de video in het juiste formaat op de juiste kanalen geplaatst wordt. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

Wij werken graag samen

Inmiddels hebben wij al 50+ organisaties geholpen bij het verbeelden van hun identiteit. Variërend van doorlopende samenwerkingen tot eenmalige projecten, alles is mogelijk. Hieronder staat een greep uit onze opdrachtgevers.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je video een succes wordt. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke video is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld, met Netflix approved camera’s

 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw video en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en in beeld gebracht kan worden.

Bedrijfsvideo tocomfy

Veelgestelde vragen over bedrijfsvideo

Dat kan zeker! Terwijl veel van onze klanten vertrouwen op onze video-expertise om met een creatief concept te komen, is het ook mogelijk om ons als uitvoeringspartner in te zetten. Samen brengen we in kaart wat er nodig is om jullie creatieve visie tot leven te brengen!

Wij kunnen vrijwel alles uit handen nemen, echter vraagt het vanuit jullie kant ook wat tijd om samen tot een goed idee te komen en de wensen af te stemmen. Daarna kunnen wij alles regelen maar jullie kunnen er ook voor kiezen om betrokken te blijven door zelf ook bij draaidagen aanwezig te zijn en bijvoorbeeld collega’s te regelen als model of een (eigen bedrijfs) locatie te regelen voor de opnames. Dit kan ook verschil maken in de hoogte van de investering.

Leg uit dat je reacties over jouw product of dienst zoekt, en dat je geïnteresseerd bent in zijn of haar verhaal. Benadruk dat hij of zij de testimonial niet hoeft te schrijven, maar dat er op locatie gefilmd zal worden. Hiervoor dienen een of meerdere personen aangewezen te worden. Als dit akkoord is, dan kunnen we een afspraak inplannen om te komen filmen.