Opnames productvideo Simac IDS

Een tijdje terug zijn wij door Simac IDS gevraagd om een productvideo te maken van hun toegangsoplossing genaamd “Simac Pronto”. De focus in de video moest hierbij vooral liggen op de ervaring en het gemak voor de gebruiker en niet op de technische kant. Kijk, daar worden wij als filmmakers natuurlijk vrolijk van! Graag delen wij met jullie hoe dit proces verlopen is.

Simac IDS biedt verschillende diensten/oplossingen aan en de Pronto oplossing is hier een belangrijk onderdeel van. Simpel gezegd is het een toegangssysteem waarmee mensen middels een pasje of bandje toegang krijgen tot verschillende ruimtes (er zijn nog meer toepassingen). Dit kan bijvoorbeeld een kantoorruimte zijn, maar ook een vakantiehuisje. Op een vakantiepark kunnen bezoekers middels een bandje het huisje openen, een kluisje gebruiken bij het zwembad, een activiteit reserveren en zelfs afrekenen in het restaurant. Ideaal, toch?

Brainstorm en concept productvideo

Samen met Patrick en Esmee van Simac zijn we gaan brainstormen over de opzet van de video en een bijpassend script. Al snel waren we het erover eens dat we in een vogelvlucht alle toepassingen op een vakantiepark willen laten zien. Zo worden alle voordelen van deze oplossing direct zichtbaar en wordt ook laten zien wat ermee gedaan kan worden. 

Om dit verhaal goed en sterk over te brengen, hebben we een verhaal uitgeschreven waarbij we meegenomen worden in de dag van een gezin op een vakantiepark. Hierin kwamen dan de verschillende momenten voor waarop de toegangsbandjes van pas komen. Dit verhaal hebben wij uitgewerkt in een draaiboek en een script die gebruikt wordt voor de voice-over.

Zodra het draaiboek en het script akkoord waren, hebben Patrick en Esmee via een collega een gezin gevonden dat ervoor open staat om te figureren in de video, top! Dan moet alleen de locatie nog geregeld worden en dan kan er gezamenlijk een datum geprikt worden. Voor de opnames mochten we gebruik maken van het prachtige vakantiepark Ter Hills in België, een belangrijke klant van Simac IDS.

De opnames en samenwerking fotograaf

Al vroeg in de ochtend kwamen we bij elkaar op het vakantiepark voor de opnames. Naast het maken van de video werden er diezelfde dag ook foto’s gemaakt van de oplossing, volgens het draaiboek. De samenwerking met fotograaf Eric verliep die dag zelfs zo goed, dat we inmiddels al vaker samengewerkt hebben!

Na afloop van de opnames keken we terug op een geslaagde dag. Alles is goed verlopen en de inschatting qua tijd was ook prima. Het liep iets uit, maar daar had iedereen gelukkig ook rekening mee gehouden. Vervolgens hebben we met z’n alle nog lekker gegeten in het restaurant op het park, als afsluiting van de dag.

De montage en het eindresultaat

De daaropvolgende dagen zijn wij aan de slag gegaan met het monteren van de video met beeld, muziek, een voice-over, kleurbewerking en een outro animatie. Het eindresultaat bestaat uit een video over de ervaring van de bezoeker en een video over de toegevoegde waarde voor het park. Aangezien Simac zich ook richt op Engeland, zijn beide video’s ook voorzien van een Engelse voice-over. Op die manier kunnen ze met de video’s beide markten benaderen en de oplossing presenteren op een manier waar mensen direct gevoel bij hebben. Benieuwd naar het resultaat? Check de video hieronder.

Op naar de volgende video voor Simac IDS!

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt