Videoproductie

Interne communicatie video laten maken

Wist je dat meer dan 70% van de mensen liever online een video over een bedrijf bekijkt dan dat ze zelf de informatie moeten lezen? Daarnaast krijgt een video gemiddeld drie keer meer klikken dan een tekstartikel. Het is namelijk laagdrempelig om naar te kijken, het houdt de aandacht vast en brengt emotie over. Zo heeft video eigenlijk alles wat tekst niet heeft. Ze zeggen niet voor niks “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”. Een interne communicatie video is dan ook de beste manier om iets duidelijk binnen je organisatie te communiceren. 

Een interne communicatie video kent vele voordelen; het zorgt voor betrokkenheid, helpt de boodschap zo goed mogelijk over te brengen en je laat jezelf zien aan collega’s, wat persoonlijk overkomt.

interne communicatie video
interne communicatie video

Wat is een interne communicatie video?

Er zijn veel verschillende soorten interne communicatie video’s denk hier bij aan: trainingvideo’s, onboardingvideo’s, instructievideo’s, update en aankondigingsvideo’s of livestreams.

De meest voorkomende video’s zijn trainingvideo’s hier in worden standaard dingen uitgelegd wat belangrijk is voor veel collega’s en zo veel werk uithanden neemt. Met update en aankondigingsvideo’s kan je een belangrijke update of aankondigingen beter over laten komen en is de kans groter dat meer collega’s het zien.

instructievideo’s worden naar onze ervaring veel gebruikt en het meest gewaardeerd. Dit komt doordat het direct hulp biedt als iemand met een probleem zit. Voor uitleg over een programma of hoe een probleem opgelost kan worden kijken mensen het liefst een video, want dan kunnen ze gemakkelijk de stappen volgen.

Twee voorbeelden van interne communicatie video's

Video afspelen
Video afspelen

Hoeveel tijd kost het om interne communicatie video's te laten maken?

Hoeveel tijd het kost om interne communicatie video’s te maken is geheel afhankelijk van de complexiteit van de video. Een gemiddelde interne communicatie video kan snel gerealiseerd worden. Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van verschillende factoren.

Wij gaan altijd eerst samen om tafel zitten om te bespreken wat de wensen zijn. Zodra dat duidelijk is kunnen wij een goede tijdsinschatting maken. Wij zijn ook zeker niet vies van deadlines, en spoedklussen zien wij als een uitdaging!

interne communicatie video
interne communicatie video

Wat kost het om een interne communicatie video te laten maken?

Een gemiddelde prijs is erg lastig te geven aangezien er veel verschillende soorten video’s zijn die een hele andere opname procedure hebben. 

Bij instructie of trainings videos kunnen er vaak meerdere op een dag opgenomen worden. Dit zorgt ervoor dat de prijs per video omlaag gaat. Denk hierbij gemiddeld aan €850 per video.

Het maken van een update video word op een hele andere manier aangepakt, hierbij kunnen wij meedenken over de boodschap die verteld moet worden en zal het niet opgenomen worden in de studio, maar op een geschikte locatie die volledig aansluit op de stemming van de video.

Breed genomen lopen de kosten van een interne communicatie video bij Tocomfy uiteen van €500 tot €10.000, dit geheel afhankelijk van de soort en hoeveelheid van de video’s.

We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken en je een gericht prijsvoorstel te kunnen doen.

In welk formaat en kwaliteit wordt de interne communicatie video gemaakt?

Interne communicatie video’s leveren wij standaard op in HD kwaliteit, maar het is ook mogelijk om deze in 4K resolutie te ontvangen. Dit kunnen we vooraf afstemmen.

Als formaat hanteren wij standaard een beeldvullend video formaat zoals gebruikelijk is bij online content. Daarnaast is het ook mogelijk om dit aan te passen aan bioscoopformaat (21:9) om de video een meer cinematic te laten ogen.

Daarnaast kunnen we de video ook maken in formaten die meer gangbaar zijn voor bepaalde social media kanalen. Denk hierbij aan verticale video’s voor Instagram Reels of een TikTok.

interne communicatie video

Een interne communicatie video laten maken is dus een goed idee. Maar hoe pakken we dat aan?

1. Strategische sessie

Samen bespreken we je wensen en het gewenste doel dat je wil bereiken met de video. Daarnaast brainstormen we kort over ideeën en elementen die belangrijk zijn om aan bod te laten komen.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Tot slot kunnen wij ervoor zorgen dat de video in het juiste formaat op de juiste kanalen geplaatst wordt. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

Wij werken graag samen

Inmiddels hebben wij al 50+ organisaties geholpen bij het verbeelden van hun identiteit. Variërend van doorlopende samenwerkingen tot eenmalige projecten, alles is mogelijk. Hieronder staat een greep uit onze opdrachtgevers.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je video een succes wordt. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke video is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld, met Netflix approved camera’s

 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw video en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en in beeld gebracht kan worden.

Bedrijfsvideo tocomfy

Veelgestelde vragen over Interne communicatie video

Dat kan zeker! Terwijl veel van onze klanten vertrouwen op onze video-expertise om met een creatief concept te komen, is het ook mogelijk om ons als uitvoeringspartner in te zetten. Samen brengen we in kaart wat er nodig is om jullie creatieve visie tot leven te brengen!

Wij kunnen vrijwel alles uit handen nemen, echter vraagt het vanuit jullie kant ook wat tijd om samen tot een goed idee te komen en de wensen af te stemmen. Daarna kunnen wij alles regelen maar jullie kunnen er ook voor kiezen om betrokken te blijven door zelf ook bij draaidagen aanwezig te zijn en bijvoorbeeld collega’s te regelen als model of een (eigen bedrijfs) locatie te regelen voor de opnames. Dit kan ook verschil maken in de hoogte van de investering.

Dat is niet het doel van de video’s en wij zouden het dan ook afraden. In interne video’s staat vaak gevoelige informatie en je wilt niet dat dat in he handen van de concurrent komt.