Bel ons op: +31 486 715 802

Videoproductie

Instructievideo laten maken

Wij begrijpen instructies vele malen beter als ze visueel aan ons gepresenteerd worden middels een video of animatie. Dit biedt extra gemak en zorgt ervoor dat je product of stappenplan op de juiste manier gebruikt wordt. De uitkomst: tevreden klanten en medewerkers!

Als we praten over instructievideo’s denken mensen vaak aan echte beelden, zoals je deze vaak tegenkomt op YouTube. Echter is dit slechts één van de vele vormen die ingezet kan worden om iets uit te leggen. Zo kun je ook kiezen voor een 2D of zelfs 3D animatie waarbij alle stappen visueel in beeld worden gebracht zonder ruis. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden eindeloos, van e-learning video’s tot het combineren van echte beelden met animaties. Wat hierin vervolgens de beste keuze is hangt af van een aantal factoren, namelijk de boodschap die je wilt overbrengen, de hoeveelheid video’s, de frequentie van de updates, het aantal talen en tot slot de uitstraling.

instructie video laten maken

Een instructievideo laten maken, hoe pakken we dat aan?

1. Strategische sessie

Samen bespreken we je wensen en het gewenste doel dat je wilt bereiken met de instructievideo. Daarnaast brainstormen we kort over ideeën en elementen die belangrijk zijn om aan bod te laten komen.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Distributie

Tot slot kunnen wij ervoor zorgen dat de video in het juiste formaat op de juiste kanalen geplaatst wordt en kunnen wij meedenken over de juiste inzet van de instructievideo. Zo weet je zeker dat de video effectief ingezet wordt.

Wij werken graag samen

Wij hebben inmiddels verschillende organisaties mogen voorzien van video’s. Zo hebben wij onder andere gewerkt voor Simac, Zebra, De Voltage en Jan de Boer Tuinhuizen. Bij Tocomfy werk je samen met enthousiaste jonge specialisten op het gebied van video. Wij kunnen jouw verhaal omtoveren in een duidelijke en visueel aantrekkelijke video die impact maakt. Onder andere met persoonlijk contact, korte lijntjes en open communicatie zorgen wij samen voor succes. Benieuwd naar de kracht van video? Lees er meer over in onze blog.

Simac
Peer Groep
Voltage-tilburg

Een voorbeeld en de voordelen van een instructievideo

Een instructievideo is een krachtige tool om toe te voegen aan de marketingstrategie van je organisatie. Een instructievideo kan namelijk een besparing opleveren in personeelskosten en tijd. Bijvoorbeeld bij het inwerken van personeel of het uitleggen van veiligheidsinstructies. Door dit vast te leggen in een duidelijke video kan deze oneindig bekeken en ingezet worden. Zo kun je grote groepen mensen in één keer informeren, je uitlegvideo meesturen bij producten of diensten of mensen ter voorbereiding een video toesturen via de mail. En dat zonder dat er personeel voor nodig is! En doordat iedereen dezelfde video te zien krijgt behoud je uniformiteit in je instructies. Op die manier is er nooit meer sprake van verschillende manieren van uitleggen.

Daarnaast kan een goede instructievideo ook de klantenservice voor een deel ontzorgen. Door in een video uit te leggen hoe jouw product, dienst of software werkt neem je al een groot deel van de vragen van jouw doelgroep weg. Hierdoor wordt er minder contact opgenomen met de klantenservice en toch worden alle klanten geholpen!

Overtuigd?

Overtuigd?