Videoproductie

Aftermovie laten maken

Wil je jouw event in beeld brengen middels een aftermovie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. 

Wist je dat meer dan 70% van de mensen liever online een video  bekijkt om de sfeer te proeven dan dat ze er informatie moeten lezen? Daarnaast krijgt een video gemiddeld drie keer meer klikken dan een tekstartikel. Het is namelijk laagdrempelig om naar te kijken, het houdt de aandacht vast en brengt emotie over. Zo heeft Video eigenlijk alles wat tekst niet heeft. Ze zeggen niet voor niks “een beeld zegt meer dan 1000 woorden”.

Video afspelen over Aftermovie laten maken
Event-video

Wat is een aftermovie?

Een aftermovie is een video waarin een event wordt samengevat en de sfeer wordt overgebracht. Hierin komen bijvoorbeeld de hoogte punten voorbij en probeer je de kijker echt de sfeer te laten proeven, alsof ze er zelf bij zijn. 

Dit is een enorm aantrekkelijke manier om mensen over te halen om naar en event toe te gaan, of terug te kijken naar deze bijzondere dag. Naast een goed promotiemiddel is het dus ook een manier om de bezoekers nog meer aan het event te binden.

Dat is ook de reden dat veel festivals en beurzen hier veel aandacht aan besteden en dit standaard opnemen binnen hun marketing plan.

Twee voorbeelden van aftermovies

Video afspelen over Aftermovie laten maken
Video afspelen over Aftermovie maken

Hoeveel tijd kost het om een aftermovie te laten maken?

Hoeveel tijd het kost om een aftermovie te maken is geheel afhankelijk van de complexiteit van de video en de duur van het event.

Een gemiddelde event video kan binnen korte tijd gerealiseerd worden, van briefing tot oplevering. Echter is dit van verschillende factoren afhankelijk.

Het budget is misschien wel het belangrijkste aspect bij het laten maken van een aftermovie. Je moet namelijk bedenken wat je wilt uitgeven aan de video, hoeveel verschillende dingen er gebeuren op het event en hoeveel cameramannen er nodig zijn om alles goed vast te kunnen leggen.

Zodra dit duidelijk is kunnen wij een goede inschatting maken van de kosten. Wij zijn ook zeker niet vies van deadlines, en spoedklussen zien wij als een uitdaging!

Aftermovie

Wat kost het om een aftermovie te laten maken?

De kosten van een aftermovie kunnen erg uiteenlopen en zijn daarbij ook erg afhankelijk van de wensen, de beoogde kwaliteit, het aantal benodigde draaidagen en cameramannen.

Breed genomen is het maken van een aftermovie bij Tocomfy al mogelijk vanaf €1100, voor een relatief simpele video die in een halve dag opgenomen wordt door één cameraman.

We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken en je een gericht prijsvoorstel te kunnen doen.

Aftermovie-event-video-2-2

In welk formaat en kwaliteit wordt de aftermovie gemaakt?

De aftermovie leveren wij standaard op in HD kwaliteit, maar het is ook mogelijk om deze in 4K resolutie te ontvangen. Dit kunnen we vooraf afstemmen.

Als formaat hanteren wij standaard een beeldvullend video formaat zoals gebruikelijk is bij online content. Daarnaast is het mogelijk om dit aan te passen aan bioscoopformaat (21:9) om de video een meer cinematic te laten ogen.

Ook kunnen we de video maken in formaten die meer gangbaar zijn voor bepaalde social media kanalen. Denk hierbij aan verticale video’s voor Instagram Reels of een TikTok.

Een aftermovie laten maken is dus een goed idee. Maar hoe pakken we dat aan?

1. Strategische sessie

Samen bespreken we je wensen en het gewenste doel dat je wil bereiken met de video. Daarnaast brainstormen we kort over ideeën en elementen die belangrijk zijn om aan bod te laten komen.

2. Draaiboek / script

Aan de hand daarvan bepalen we wat de juiste aanpak is en wat voor soort video we het beste kunnen gaan realiseren. Deze worden globaal of gedetailleerd uitgewerkt op papier in de vorm van een draaiboek en script. Dit zorgt er ook voor dat we de verwachtingen en planning goed met elkaar kunnen afstemmen. Zo weten we precies wat er nodig zal zijn om de video te realiseren.

3. Videoproductie

Tijdens de productiefase worden alle beelden geschoten die nodig zijn om het verhaal kloppend te maken. Het draaiboek is hierin leidend om ervoor te zorgen dat het verhaal compleet is. Vervolgens wordt de gehele video gemonteerd tot een pakkend geheel van ongeveer 1,5 minuut. Zodra de eerste versie van de video wordt opgeleverd is er nog ruimte voor feedback om de laatste puntjes op de i te zetten.

4. Videomarketing / advertising

Tot slot kunnen wij ervoor zorgen dat de video in het juiste formaat op de juiste kanalen geplaatst wordt. Middels advertenties zorgen wij ervoor dat de juiste doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats bereikt wordt. Wij lanceren, beheren en optimaliseren de videoadvertentiecampagnes.

Wij werken graag samen

Inmiddels hebben wij al 50+ organisaties geholpen bij het verbeelden van hun identiteit. Variërend van doorlopende samenwerkingen tot eenmalige projecten, alles is mogelijk. Hieronder staat een greep uit onze opdrachtgevers.

Simac
Pathe
Voltage-tilburg
ABC Logo

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je video een succes wordt. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elke video is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles van idee tot oplevering
  • Wij geloven in een mix van voorbereiding en spontaniteit, een oprechte boodschap.
  • Wij creëren haarscherp beeld, met Netflix approved camera’s

 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw video en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en in beeld gebracht kan worden.

Veelgestelde vragen over aftermovie

Dat kan zeker! Terwijl veel van onze klanten vertrouwen op onze video-expertise om met een creatief concept te komen, is het ook mogelijk om ons als uitvoeringspartner in te zetten. Samen brengen we in kaart wat er nodig is om jullie creatieve visie tot leven te brengen!

Wij kunnen vrijwel alles uit handen nemen, echter vraagt het vanuit jullie kant ook wat tijd om samen tot een goed idee te komen en de wensen af te stemmen. Daarna kunnen wij alles regelen maar jullie kunnen er ook voor kiezen om betrokken te blijven door zelf ook bij draaidagen aanwezig te zijn. Dit kan ook verschil maken in de hoogte van de investering.