2D animatie laten maken

Een 2D animatie is dé manier als je een uitgebreide of complexe boodschap wilt overbrengen in een video. Met een 2D animatie kan je namelijk een technisch of theoretisch verhaal in 60 tot 90 seconden uitleggen, zonder dat de kijker zijn of haar aandacht verliest.

Als bedrijf heb je soms een bepaald onderwerp dat lastig is om uit te leggen. Of dit nu de werkwijze van het bedrijf is of de uitleg van een bepaald beleid, het wordt allemaal veel makkelijker te begrijpen door middel van een 2D animatie. Je kunt moeilijke gedeeltes van een video goed visualiseren, zodat de kijkers een beeld krijgen bij wat er verteld wordt.

Kijkers blijven langer hangen

Wat ook interessant is als je een bepaalde uitleg wilt geven in een video, is om animatie te combineren met echte beelden. Hierbij wordt de animatie gebruikt als ondersteuning van de video. Hierbij kun je je voorstellen dat er een persoon in beeld komt die over een bepaald onderwerp vertelt, en dat tijdens dat verhaal ondersteunende animatie beelden voorbijkomen. Dit visualiseert het verhaal dat verteld wordt en zorgt er vaak ook voor dat het beter begrepen wordt. Ook kun je bijvoorbeeld de naam van de persoon in beeld laten komen door middel van een animatie. Door de video niet alleen te richten op de uitleg, maar ook op beelden die voorbijkomen, zal de kijker geboeid blijven en langer kijken.

Op welke kanalen kan een 2D animatie ingezet worden?

Een 2D animatie kan op veel verschillende kanalen gebruikt worden. Op een website kun je een product of werkwijze goed laten visualiseren, zodat je zeker weet dat de boodschap goed overkomt bij de websitebezoeker. Sommige bedrijven laten bijvoorbeeld zien wat er gebeurt zodra je een bestelling bij hen hebt geplaatst. Door een video/animatie op de website in te zetten ben je ook nog eens beter vindbaar.

Een animatie is ook goed inzetbaar op alle social media kanalen. Op LinkedIn kun je een 2D animatie gebruiken om je recruitment video te versterken. Zo kun je bijvoorbeeld laten zien welke werkzaamheden erbij horen en welke faciliteiten aangeboden worden aan de werknemer.

Daarnaast kan een 2D animatie op Facebook of Instagram gebruikt worden om een werkproces goed uit te leggen of om een nieuw product aan te kondigen. Het kan ook gebruikt worden als reclamevideo. Door dat je animeert met een 2D animatie blijven mensen langer kijken en komt de boodschap nog beter over op de juiste doelgroep.

De kosten van een 2D animatie

een belangrijke factor als je besluit om zo’n video in te zetten. Het is lastig om een prijs te bepalen van een 2D animatie, aangezien de prijs afhankelijk is van je wensen en doel. Hoe duurt de video? Heeft de animatie een voice-over en/of ondertiteling? Wordt de video volledig of half geanimeerd? De gemiddelde kosten van een 2D animatie vallen uit tussen de €2.000 en €8.000. Wil je video combineren met animatie? Dan liggen de gemiddelde kosten meestal iets hoger. Het is altijd maatwerk en daardoor ook geheel afhankelijk van je wensen.

Qua voorbereiding hoef je dan wel minder te doen dan bij een video met ‘echte’ beelden. Je hoeft geen acteurs in te schakelen en de video wordt vooral achter de schermen gemaakt. Er hoeft dus minder lang (of niet) op locatie gefilmd te worden, waardoor jij meer tijd overhoudt.

Hoelang mag een 2D animatie duren?

De duur van een 2D animatievideo verschilt enorm. Dit komt doordat er veel factoren meespelen. Bij het maken van een animatie met uitleg die op YouTube of op de website komt te staan, mag deze gerust 2 tot 5 minuten duren. Bij het plaatsen van een animatievideo op social media kan het maar maximaal 1 minuut duren. Dit komt doordat er een limiet op zit bij de meeste platformen en doordat de spanningsboog op van mensen op Social media vrij kort is. Daarom moet je op social media een ander soort 2D animatie plaatsen dan op je website.

Een 2D animatie laten maken is dus een goede toevoeging voor je bedrijf. Hiermee kun je namelijk producten en jouw werkwijze goed en simpel uitleggen. Met een 2D animatie in combinatie met ‘echte’ beelden kun je een video leuker maken om naar te kijken en complexe onderdelen beter visualiseren en dus uitleggen. Heb je interesse in een 2D animatievideo of wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij delen graag onze ervaringen en denken met je mee!

Facebook
LinkedIn

Wat je misschien ook interessant vindt