Online Marketing

E-mail marketing

E-mail marketing is een vorm van Direct Marketing waarbij een bericht online direct naar de ontvanger wordt gestuurd. Denk aan een brochure die je per post naar een relatie stuurt of een relatie die je per telefoon benadert. Bij e-mail marketing zet je alleen het kanaal e-mail in om je boodschap over te brengen. 

In de e-mails vind je bijvoorbeeld nieuws, aanbiedingen, aankoopbevestigingen of een klanttevredenheids­onderzoek.

Het bekendste voorbeeld van e-mail marketing is een nieuwsbrief waarin een organisatie haar laatste nieuws of aanbiedingen verstuurt.

WordPress website laten maken

Voor wie is e-mail marketing interessant?

In principe is e-mail marketing geschikt voor ieder bedrijf. Hoe groot of klein je bedrijf is. Met een e-mail kun je communiceren met je doelgroep. Of dit nu B2C of B2B is of dat je een commerciële insteek hebt of dat je een non-profit-organisatie bent. Met een e-mail kun je hoe dan ook communiceren met je doelgroep.

Daarnaast zijn de kosten van e-mail marketing laag, waardoor iedereen er in principe gebruik van kan maken. Het is wel belangrijk om relevant te zijn voor je doelgroep, dus e-mail marketing inzetten zonder doel of boodschap is niet zo efficient.  

Waarom e-mail marketing uitbesteden een goed idee is

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen zijn de kosten van e-mail marketing erg laag, maar wat nog een voordeel van e-mail marketing is, is dat je alles kunt meten. Je ziet precies hoeveel en welke personen je mails hebben geopend. Hierdoor weet je precies wat je aan e-mail marketing overhoudt. Wel is het belangrijk om relevante teksten te schrijven die niet te lang en inhoudelijk zijn. Dit schrikt mensen af. Het gebruik van afbeeldingen werkt juist wel goed.

Ben je geïnteresseerd in e-mail marketing en kun je daar wat hulp bij gebruiken? Dan denken wij graag met je mee. Wij werken met de programma’s Mailchimp en MailPoet en nemen hierbij alles uit handen. 

Hoelang duurt bedrijfvideo maken webp
Kosten bedrijfsvideo

Wat zijn de kosten van e-mail marketing?

Bij ons zijn er tal van mogelijkheden op het gebied van online marketing. De prijs is dan ook afhankelijk van het abonnement dat je kiest. 

De grootte van het abonnement wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Hoeveel e-mails wil je door ons laten versturen? Wil je dat wij foto’s en/of video’s maken als aanvulling op jouw e-mails? 

We komen graag met je in contact om de ideeën te bespreken en je een gericht prijsvoorstel te kunnen doen.

Waar bestaat het social media abonnement uit?

Zoals we hierboven al uitgelegd hebben hangt het van de grootte van het abonnement af wat wij maandelijks voor je doen. Wat we áltijd voor je doen, ongeacht de grootte van het abonnement: 

– Het bedenken en schrijven en van teksten
– Het plaatsen van de berichten
– Het bericht wordt aangepast per medium
– Berichten beantwoorden of doorsturen

Kies je voor een uitgebreider abonnement? Dan kunnen we o.a. ook foto’s maken, leuke afbeeldingen ontwerpen en je account optimaliseren. 

bedrijfsvideo script

Moet ik zelf alles aanleveren?

Op het moment dat wij samen gaan werken hebben wij het een en ander van je nodig. Denk hierbij aan het logo, bruikbaar beeldmateriaal en eventueel voorbeelden van wat je graag wilt zien. Maandelijks bespreken we of jullie onderwerpen hebben die jullie graag terug willen zien op jullie kanalen. Mocht dat niet zo zijn dan bedenken wij alles!

Bij het kleine pakket dienen jullie zelf de foto’s, video’s of ontwerpen aan te leveren. Wij bedenken daar dan de tekst bij.

Kies je voor het middel of grote pakket? Dan komen wij maandelijks langs (als dit van toepassing is op jouw bedrijf) en schieten foto’s en/of video’s. Daarmee nemen wij dus alles bij je uit handen.

Wij werken graag samen

Inmiddels hebben wij al 30+ organisaties geholpen bij het professionaliseren van hun nieuwsbrieven. Variërend van doorlopende samenwerkingen tot eenmalige projecten, alles is mogelijk. Hieronder staat een greep uit onze opdrachtgevers.

Waarom kies je voor Tocomfy?

Met Tocomfy weet je zeker dat je social media kanalen er professioneel uit zien. Met ruim 5 jaar ervaring weten wij ieder project op een creatieve en professionele manier aan te pakken. Dit volgens onze eigen vaste werkwijze die we de afgelopen vijf jaar ontwikkeld hebben. We zijn jong, creatief en flexibel waarbij we jouw wensen altijd op de eerste plek zetten. Natuurlijk geven we ook altijd eerlijk advies, ook als het tegen jullie eerste gedachte in gaat.

Door samen te werken met Tocomfy ben je verzekerd van snelheid en kwaliteit.

  • Wij bieden maatwerk. Elk social media kanaal is anders, net zoals ieder bedrijf anders is.
  • Wij verbeelden jouw identiteit
  • Wij verzorgen alles, van idee tot oplevering
  • Wij maken professionele en haarscherpe foto’s en video’s voor op jouw kanalen 

Ieder project zien wij als een samenwerking. Wij nemen de lead, hebben de benodigde kennis en ervaring, maar het is jouw social media kanaal en jouw boodschap. Samen gaan we ontdekken hoe dit het beste verwoord en gerealiseerd kan worden.

Bedrijfsvideo

Veelgestelde vragen over bedrijfsvideo

Of je je e-mail marketing wilt uitbesteden is een keuze die je het beste zelf kunt maken. Heb je wel de kennis, maar niet de tijd? Of heb je wel de tijd, maar niet de kennis? Dan is het handig als een marketingbureau dit voor je oppakt. Je hoeft je dan niet meer bezig te houden met je e-mailberichten en eventuele reacties die daarop komen. Alles wordt bij je uit handen genomen. Heb je de tijd én de kennis? Dan kun je altijd zelf proberen om je e-mails bij te houden. 

Veelal gaan wij een samenwerking aan van minimaal 6 maanden. Gedurende de eerste maanden leren wij je bedrijf goed kennen, waardoor we steeds betere content kunnen maken die bij je organisatie en je wensen past. Ook is na 6 maanden het resultaat beter te meten en de algehele samenwerking beter te beoordelen. 

Wij maken gebruik van Mailchimp en MailPoet. Hierbij kunnen we je dus zeker helpen! 

Ja, dat kan. In dat geval kunnen we bijvoorbeeld een vast aantal uren per maand afspreken. Ons team team besteedt deze uren aan het verrichten van verschillende marketingactiviteiten voor je organisatie die passen binnen een van tevoren opgezet marketingplan.