Wordt gevonden in Google

Voor veel mensen is SEO een ingewikkeld begrip dat klinkt als een soort toverwoord om bezoekers naar je website te trekken. Maar hoe pak je dat nou eigenlijk aan, beter gevonden worden in Google? Eigenlijk bestaat het in de basis uit een aantal regels die je op iedere pagina van je website kunt toepassen. 

Hoe gaan wij daar mee om? Wij beginnen met een zoekwoord onderzoek om te kijken op welke termen jij met jouw bedrijf kunt scoren op Google. Vervolgens passen wij dit trefwoord op een slimme manier toe op pagina’s op jouw website. Google heeft vervolgens een aantal maanden nodig om jouw website opnieuw te indexeren en waarderen. Daarna zullen je pagina’s zichtbaar zijn in Google. Het aantal bezoekers, waar deze vandaan komen en wat ze doen op jouw website, kun je vervolgens meten. Dit wordt inzichtelijk door Google Ananlytics te koppelen aan je website.

Vijf korte tips om zelf aan de slag te gaan

Je kunt ook zelf al aan de slag gaan om beter gevonden te worden in Google. Hieronder delen wij een vijftal korte tips:

  1. Schrijf pagina’s omtrent een zoekwoord die voor jouw bedrijf relevant is. Een term waarop jij gevonden wil worden. Dit zoekwoord moet je op verschillende plekken op de pagina terug laten komen.
  2. Gebruik het zoekwoord ook in de url van de pagina.
  3. Zorg dat de website titel en omschrijving relevant is bij het onderwerp waarop je gevonden wil worden. De metadescription moet ook duidelijk maken waar de pagina of website over gaat (als je zoekt op Google zijn dit de titel en omschrijving die zichtbaar zijn in de zoekresultaten).
  4. Gebruik het zoekwoord ook weer niet té vaak op de pagina. Het trefwoord mag in maximaal 2,5% van het totaal aantal woorden van de pagina voorkomen. Gebruik je het vaker? Dan kan Google het bestempelen als spam en dat zorgt juist voor een slechtere ranking in Google.
  5. Linkbuilding is ook erg belangrijk. Dit betekend dat relevante andere websites linken naar jouw website en andersom. Op die manier bouw je voor Google een bepaalde autoriteit op. Ook interne links (links van een pagina naar een andere pagina op jouw website) zijn fijn voor zowel de bezoeker als de zoekmachine.

Ook beter gevonden worden in Google?

Een SEO partner was nog nooit zo comfortabel! Stuur snel een mail
 TO COMFY