Boeken voor ondernemers

Graag delen wij onze favoriete boeken waarvan wij denken dat iedere ondernemer het moet lezen. De boeken hebben ons op verschillende vlakken geholpen, van social media tot boekhouding.

1. Instaproof

Wat ons betreft is dit de basis voor iedereen die meer met Instagram wil doen. De tips uit dit boek passen wij vrijwel dagelijks toe op de Instagram accounts van onszelf en onze klanten. Dé Insta bijbel die niet kan ontbreken aan je boeken collectie.

2. Think and grow rich

“Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt”. Napoleon Hill beschrijft de wijsheden en manieren van denken die leiden tot succes. Het boek heeft ons geholpen om onze tijd en ambities te prioriteren in plaats van met de stroom mee te varen.

3. Profit First

Profit first is een model dat ervoor zorgt dat winst niet langer iets is wat aan het eind overblijft. In plaats daarvan zorg je ervoor dat je op voorhand je winst veiligstelt.

Vanuit de start van ons bedrijf waren wij gewend om alles wat we verdienden weer uit te geven, te investeren, om verder te kunnen groeien. Dit werkt natuurlijk super, maar op een bepaald moment zul je ook een boterham moeten verdienen. Omdat wij onze uitgaven en geldstromen nooit hadden ingericht met het doel iets over te houden, was het nog even lastig om hier verandering in aan te brengen. Het model uit het boek Profit First zijn wij gaan toepassen en op die manier hebben wij dit kunnen veranderen. Voor ons werkt het! Wellicht ook voor jou.

4. The subtle art of not giving a f*ck

Eigenlijk waren wij zelf al gecharmeerd door puur en alleen de titel, maar het boek bracht ons meer. Toen ik nog dagelijks met de trein reisde vond ik het heerlijk om mijzelf een uurtje af te zonderen met een boek. Dit is één van de boeken die ik gelezen heb en het heeft mij geholpen om angsten en onzekerheden minder te ontwijken en het juist op te zoeken. Het zijn vaak kleine dingen waar je tegenaan loopt en juist door het te doen en het onder ogen te zien kom je erachter dat deze angsten en onzekerheden nergens voor nodig zijn. Groei en succes liggen buiten je comfortzone, dus blijf die grens opzoeken!